La Guàrdia Urbana ha format aquest curs més de 4.500 alumnes en mobilitat segura

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  Un total de 4.539 alumnes s’han format aquest curs acadèmic en mobilitat segura a través dels diferents programes educatius de la Guàrdia Urbana de Reus. Són alumnes d’infantil, primària i secundària, així com d’altres col·lectius, que han participat en diverses activitat relacionades amb la mobilitat segura, i amb les que la Guàrdia Urbana fomenta hàbits correctes en el seu comportament com a vianants, conductors de bicicletes, així com a usuaris de vehicles privats o del transport públic. Les activitats també formen els alumnes en l’àmbit del civisme i la convivència, així com en la prevenció dels conflictes i mesures de seguretat.

  Coincidint amb el final de curs, la Guàrdia Urbana va lliurar la setmana passada els premis als guanyadors del XXIXè Concurs Escolar Local de Mobilitat Segura. El Parc Infantil de Trànsit va acollir l’acte, durant el qual es va fer entrega de les copes, medalles i obsequis als 2 primers equips classificats en la categoria de 1r d’ESO, i als 3 primers equips classificats a la categoria de 5è de primària.

  Les activitats formatives que impulsa la Guàrdia Urbana s’adrecen als centres educatius de Reus i de les poblacions de l’entorn (Riudoms, Castellvell i Les Borges del Camp, entre altres), i s’adapten a les necessitats de cada centre i dels diversos nivells educatius:

  Educació infantil

  Amb els alumnes de P4 i P5, es realitza una visita guiada a les instal·lacions de la Guàrdia Urbana per conèixer les eines de treball i els vehicles policials. A la vegada, es comencen a donar les primeres pinzellades de valors, actituds i hàbits en la mobilitat segura, a través d’un conte centrat en Reus i els seus habitants en qualitat de vianants, conductors i/o passatgers de transport públic o privat.

  Durant el curs 2018-2019 s’han realitzat 35 visites, amb 829 alumnes.

  Educació primària

  Pels alumnes de 3r i 5è de Primària es fan dues sessions formatives sobre aspectes de conducta i conceptes de trànsit (senyals, normes que han de tenir en compte els vianants, normes a respectar pels conductors de bicicletes,…). Així mateix, amb els alumnes de 3r, es fa una sortida al voltant del centre educatiu per treballar aspectes de mobilitat segura, on els nens porten a terme el paper de bon vianant, adonant-se dels perills real als seus recorreguts diaris.

  Amb els alumnes de 5è es fa una segona sessió per treballar la conducció i manteniment bàsic de bicicletes, a la vegada que es recorden les normes estudiades durant la sessió teòrica i es posen en pràctica. Aquesta sessió es porta a terme al Parc Infantil de Trànsit de Reus.

  Durant el curs 2018-2019 s’han realitzat 33 sessions a 3r de Primària per a 815 alumnes.
  A 5è de Primària s’han realitzat 47 sessions per a 1.135 alumnes.

  Educació Secundària

  Pels alumnes de 1r d’ESO, La Guàrdia Urbana programa una sessió a les instal·lacions del Parc Infantil de Trànsit, on els alumnes treballaran aspectes de la conducta i conceptes del trànsit (senyalització, normativa de conducció de bicicletes i altres vehicles, etc…): La sessió es desenvolupa amb el suport de metodologia audiovisual, les explicacions dels agents monitors i la conducció de vehicles com bicicletes i karts.

  Durant el curs 2018-2019 s’han realitzat 46 sessions a 1r d’ESO, per a 1.275 alumnes.
  Amb els alumnes de 6è e Primària, i a petició del Consell d’Infants del curs 2013-2014, per treballar temàtiques a l’entorn del Civisme i la Convivència, es realitzen xerrades sota el nom “La Guàrdia Urbana i el Civisme”. El programa serveix per treballar aspectes relacionats amb el civisme i la convivència a la ciutat, les actuacions de la Guàrdia Urbana al respecte, i la necessitat de la col·laboració de tots els ciutadans per a una bona convivència, també en l’àmbit de la mobilitat segura.

  Durant el curs 2018-2019, s’han realitzat 10 sessions amb 6è de Primària per a 255 alumnes.
  També s’han realitzats diverses visites a la Comissaria Central de la Guàrdia Urbana per part de alumnes del Taller Baix Camp, o del diversos col·lectius veïnals; amb un total de 140 persones.

  A l’espai del Parc Infantil de Trànsit s’han realitzat diverses sessions per altres col·lectius com els alumnes del Taller Baix Camp, o els alumnes de 6è de Primària de l’Escola de Santa Anna de Castellvell del Camp, aproximadament 90 alumnes.

  Per últim, la Guàrdia Urbana també ha realitzat xerrades relatives a mesures de seguretat adreçades específicament per a la gent gran, en diversos centres cívics i casals de la ciutat.