La Guàrdia Civil de Tarragona recupera una àmfora del segle I aC

    El venedor no va poder acreditar la seva procedència legal i se li va prendre declaració per un delicte d'apropiació indeguda de material històric

    Agents del Seprona de la Guàrdia Civil de Tarragona han recuperat una àmfora amb més de 2.000 anys d’antiguitat posada a la venda en un portal d’internet. La policia va començar a investigar uns anuncis en un portal d’internet en què es posava material arqueològic de principis del segle I aC. Els agents van valorar que hi hauria peces que podien ser romanes i que podrien estar incloses dins del patrimoni històric espanyol. El venedor no va poder acreditar la procedència legal dels articles i, en considerar que una de les peces era una àmfora romana autèntica, va ser intervinguda cautelarment. A l’home se li va prendre declaració per un delicte d’apropiació indeguda de material històric-artístic procedent de jaciments arqueològics.

    Després de la intervenció de la peça, la Guàrdia Civil es va posar en contacte amb el Museu Arqueològic de Tarragona per identificar-lo correctament, catalogar-lo i poder corroborar el seu valor històric.