La guanyadora del Gaudí ‘l’última verge’ dona el tret de sortida al Festival Breus 2019

  En aquesta sessió inaugural s’han projectat tres curt, dos pertanyen a les ciutats agermanades de Gandia i Astorga

  Aquest dijous al teatre Bartrina s’ha donat el tret de sortida al Festival Breus 2019. Avui en la projecció inaugural el públic assistent ha vist tres curts dels més de 40 curtmetratges que ens esperen en els propers dies. A l’acte d’inauguració han assistit el director artístic del festival, Sergi Prats, i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, també han participat en la cita altres autoritats de la zona.

  L’acte ha començat amb unes paraules de la presentadora Anna Priscila Magriñà, periodista i escriptora reusenca, que ha remarcat els curts com una eina més per descobrir noves històries.

  També ha parlat el director artístic del festival, que ha aprofitat la seva intervenció per
  reivindicat els curts com una eina per crear i debatre sobre la nostra societat i ha subratllat la importància de festivals, que permeten el consum d’aquestes peces audiovisuals.

  Després l’Anna ha tornat a agafar el micròfon i ha explicat que en aquesta gala hi havia una sorpresa. Al poc temps s’ha descobert que una lupa estava amagada sota una de les butaques del teatre. La persona que ha ocupat el seient premiat, ha estat guanyadora d’una subscripció a Filmin d’un mes. Tot seguit, la presentadora ha demanat els assistents a fer una publicació a les xarxes socials, mencionant el perfil del Festival, explicant un argument per a un curt. Les tres publicacions seleccionades s’emportaran un lot de vins de Clos Galena.

  Un cop acabat els parlaments, s’han reproduït els tres curts que han inaugurat el programa del Breus 2019. En primer lloc, s’ha projectat el curtmetratge de “9 pasos”, de la ciutat agermanada de Gandia. Tot seguit “Via Cruxis” ha captivat a l’audiència. El curtmetratge que ha clos la nit, ha estat el guanyador del premi Gaudí ‘l’última verge’.