La fibra òptica arriba a l’Arboç

  La previsió és oferir aquest nou servei a finals de l’any 2017 amb l’objectiu d’augmentar la connectivitat, la velocitat i la qualitat de connexió del municipi

  La previsió és oferir aquest nou servei a finals de l’any 2017 amb l’objectiu d’augmentar la connectivitat, la velocitat i la qualitat de connexió del municipi. A més, l’Ajuntament informa que els operaris de la companyia MÁSMóvil es poden posar en contacte en els propers dies amb els propietaris i propietàries dels habitatges per tal de millorar el desplegament de la fibra.

  Després de les gestions efectuades per l’Ajuntament de l’Arboç amb l’empresa MÁSMóvil, la companyia de telefonia té previst dotar de cobertura amb una xarxa d’accés de nova generació mitjançant fibra òptica al municipi. D’aquesta manera, l’arribada d’aquesta nova prestació permetrà fer un salt qualitatiu en termes tecnològics i de connectivitat amb la voluntat que els veïns i veïnes puguin gaudir de més i millors eines en l’àmbit digital.

  La companyia ja ha començat a parlar amb els arbocencs i arbocenques per tal de visualitzar i determinar com i de quina manera es farà el desplegament físic d’aquesta xarxa. Per aquest motiu, l’Ajuntament informa que els operaris de MÁSMóvil ja treballen i estan realitzant l’estudi inicial a l’Arboç.

  La posada en marxa d’aquest nou servei permetrà millorar les telecomunicacions del municipi i, alhora, suposarà un guany socioeconòmic important per a la ciutadania. Es reduirà considerablement la fractura digital i el teixit empresarial i comercial es beneficiarà de les noves oportunitats lligades a la societat de la informació. Així doncs, l’arribada de la fibra òptica dinamitzarà una sèrie de factors econòmics que permeten generar un efecte positiu sobre la productivitat de l’economia local i també en termes de cohesió territorial.

  A més, al marge de facilitar la inclusió́ social, el desplegament de la fibra òptica també assoleix objectius de desenvolupament sostenible i permet una millor protecció del medi ambient, ja que la seva utilització minimitza el consum energètic.