La Festa del Renaixement de Tortosa tanca portes amb xifres rècord

  Uns 200.000 visitants visiten la capital ebrenca en els quatre dies del certamen

  La Festa del Renaixement de Tortosa tanca portes aquest diumenge a la nit, al Portal del Romeu, als peus de l’absis de la catedral, on s’hi concentra el final de festa fins al punt de la mitjanit. L’alcaldessa Meritxell Roigé ha valorat molt positivament l’esdeveniment, que, en la seva 23a edició, ha estat la festa que s’han venut més entrades i s’ha fet més calaix. “Estem molt satisfets, hem tingut espectacles de moltíssima qualitat que han fet ple”, ha dit.
  L’espectacle ‘Meraki’, una de les principals novetats del programa d’enguany, va esgotar tots els passis -l’han vist fins a 1.500 persones. En d’altres espectacles també s’ha fet ple en moltes sessions, especialment dissabte, quan gairebé tots van penjar el cartell de complet.
  La festa ha acollit uns 200.000 visitants, una xifra que es manté any rere any.
  S’ha convertit una de les festes de recreació històrica més consolidades de Catalunya. Malgrat que el temps no ha estat del tot favorable, s’ha pogut mantenir intacte el programa d’aquesta festa que representa un retorn al segle XVI, quan Tortosa es va convertir en el centre cultural i artístic del país. Només es va haver de canviar un espectacle -‘Els arcans de foc’- i que igualment va omplir la pista poliesportiva de Remolins.
  No s’ha hagut de fer cap cancel·lació i tan sols alguns números de carrer van veure alterat el seu recorregut o l’horari. Roigé ha destacat la novetat de l’espectacle de ‘La visita de l’Inquisidor’, que ha donat protagonisme al call jueu, dins del certamen. Les activitats d’iniciativa privada també han tingut una bona entrada, com les visites de la ruta turística ‘Corrupció i Poder’, els tallers de perfum i cordill a Lo Sirgador o les visites nocturnes a la catedral.L’alcaldessa de Tortosa també ha remarcat la internacionalització i que, en aquesta línia, el turisme estranger que visita la festa tendeix a l’alça, tant a nivell particular com en grups organitzats, en especial, del turista d’origen rus. Malgrat tenir els carrers plens de gom a gom de visitants en alguns moments del dia, no s’ha produït cap incident remarcable.