La celebració de la Revetlla a la plaça Corsini i la descentralització de la festa són els eixos centrals de la programació de Sant Joan d’aquest 2018. Després de 12 anys, la
Revetlla de Sant Joan tornarà a l’entorn del Mercat Central de Tarragona i el Correfoc recuperarà el seu recorregut tradicional, finalitzant també a la plaça Corsini. Aquestes són les novetats més destacades d’un programa que s’ha descentralitzat amb activitats a diferents barris com Sant Pere i Sant Pau, Torreforta, el Barri Marítim i la Part Alta, gràcies a la participació de diferents entitats, i amb la inversió de 20.000 euros per part de l’Ajuntament.

La regidora de Cultura, Begoña Floria, ha celebrat que enguany el programa arriba “amb molta més força que els darrers anys”, amb un total de 24 activitats -10 més que l’any passat-, 15 entitats participants i 7 espais de la ciutat implicats. Floria ha destacat la celebració de la Revetlla de Sant Joan i el recorregut del Correfoc amb un punt en comú: es recupera l’espai de la plaça Corsini. D’aquesta manera, la Revetlla tornarà a celebrar-se a la plaça Corsini, on es llegirà el manifest dels ninots de les foguerades -a càrrec del Ball d’en Serrallonga- i s’encendrà la foguera, a partir de les 00h. D’altra banda, a més, el Correfoc recupera el seu recorregut tradicional, començant a la plaça de la Mitja Lluna, passant per la Rambla Nova i finalitzant a la plaça Corsini.

D’altra banda, el director tècnic de la programació de Sant Joan, Hèctor de la Salut, ha destacat que, enguany, l’encesa de la foguera es farà amb la Flama del Canigó, que aproparan a la ciutat la Colla de Diables de Voramar del Serrallo i Víbria de Tarragona. De la Salut també ha subratllat altres activitats com el Vermut de Sant Joan que oferirà el Ball de Diables de Tarragona, el dissabte 23 de juny a les 12h, els diversos sopars populars, així com la Diada Castellera de Sant Joan que tindrà lloc el 24 de juny, a partir de les 19:30h.

Descentralització de les activitats

Un altre dels punts destacats per la regidora de Cultura ha estat “l’aposta del govern” per descentralitzar les festes. En aquest cas, barris com Sant Pere i Sant Pau, Torreforta, el Barri Marítim i la Part Alta comptaran amb diverses activitats en el marc de la celebració de Sant Joan. A Torreforta, el dissabte 30 de juny, se celebrarà un Correfoc infantil a la plaça de l’Església, a partir de les 20h, amb la participació del Ball de Diables infantil de Tarragona, el Drac petit de Tarragona i el Bou petit de Tarragona. A Sant Pere i Sant Pau, el diumenge 17 de juny, es podrà gaudir del concert Banda i Esports, a càrrec de la Banda Unió Musical de Tarragona, a partir de les 19h.

Tot i això, els dies centrals de Sant Joan -23 i 24 de juny-, les activitats es concentren a la Part Alta i el centre de la ciutat, com també en algues zones de la Part Baixa. La programació completa es pot consultar al web de l’Ajuntament de Tarragona.