La Festa de Moros i Cristians escalfa motors amb el pregó dels conseller Chakir el Homrani

El titular de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat destaca el caràcter integrador de la festa

El pregó, l'acte previ a l'inici de la Festa de Moros i Cristians de Lleida. Imatge cedida

Lleida ha donat el tret de sortida a la Festa de Moros i Cristians de Lleida amb la lectura del pregó oficial. Un acte que ha anat a càrrec del conseller de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat, Chakir el Homrani, i que s’ha celebrat aquest migdia a l’antiga església de Santa Maria de Gardeny, al Castells dels Templers.

El conseller, que ha estat rebut a la porta del recinte del Castell de Gardeny per la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, i pel president de l’Associació de Moros i Cristians, Josep Lluís Gázquez, ha manifestat sentir-se molt honorat per poder fer la lectura del pregó, essent com és fill d’una família d’immigrants que va venir a Catalunya des del Marroc.

Aquesta circumstància és la que Chakir el Homrani ha volgut destacar en el seu missatge, posant en valor “el fil històric de la convivència de les diverses cultures que ha tingut Lleida durant moltíssims anys”. En aquest sentit ha remarcat “el caràcter integrador de la festa, on les confrontacions són dialèctiques i permeten reforçar la convivència de gent amb cultures diverses i orígens diferents. Un fet que ens ha de recordar la història d’on venim per poder pensar i mirar cap al futur”, ha dit.

L’acte, al qual han assistit els regidors Paco Cerdà i Núria Marín, el delegat del Govern, Ramon Farré, i el director territorial del Departament de Treball, Afers Socials i Família, Joan Santacana, ha finalitzat amb un concert de la ‘Ilerband, Banda de carrer de Lleida’, sota la direcció de José María Bretos.