La Diputació de Barcelona invertirà 5,5 milions en la Conca d’Òdena

  La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha anunciat aquest dimecres que la corporació invertirà 5,5 milions d’euros en projectes supramunicipals a la Conca d’Òdena per a la “reactivació econòmica” del territori.

  En un comunicat, Marín ha remarcat que la suma de les administracions públiques, “independentment de la ideologia política, és el millor que es pot fer” perquè els municipis puguin sortir de la crisi provocada pel Covid-19.

  En un acte celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’igualada amb els alcaldes dels set municipis de la Conca d’Òdena, l’alcalde d’Igualada i expresident de la Diputació, Marc Castells, ha subratllat la “capacitat i el lideratge” d’aquesta.

  Entre els set projectes que es beneficiaran d’aquests 5,5 milions, destaca l’execució de la primera fase de la ‘Via Blava de L’Anoia’, un projecte de recuperació de les riberes dels rius Llobregat, Anoia i Cardener.

  També s’invertirà en la millora i connectivitat del Parc Fluvial-Rigués d’Òdena; la promoció, atenció i acolliment turístic a l’edifici de Calç Maco, i la creació del Campus Motos Anoia impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia.

  L’acord aposta pel projecte ‘Terra de Castells’ per protegir el medi ambient, i recolzarà al comerç, “greument afectat pel tancament perimetral” de la zona pel coronavirus, entre uns altres.

  En la signatura de l’acord han participat Marín, Castells, i els alcaldes de Castellolí, Joan Serra; de Jorba, David Sànchez; de la Pobla de Claramunt, Antoni Mabras; d’Òdena, Maria Sayavera; de Santa Margarida de Montbui, Jesús Miguel Juárez, i de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte.