La demarcació de Lleida es mou a ritme de zumba per recaptar diners per la Marató de TV3

    La pluja del matí ha arribat a suspendre algun dels actes programats com el de Balaguer

    Zumba, swing, vermuts i moltes altres activitats són les que han omplert aquest diumenge la demarcació de Lleida amb motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que enguany està dedicada a la investigació pel càncer. Lleida ciutat i molts municipis han organitzat accions diverses que van des de les ballades fins a les curses, com la Pujada a la Seu Vella. L’aigua ha deslluït alguns dels actes , com ha passat a Balaguer, on s’ha pogut salvar una activitat sota els porxos de l’Ajuntament però les que s’havien programat a la Plaça Mercadal s’han hagut de suspendre pel temps. A Alpicat, el grup de joves i l’agrupació escolta Tacipla han organitzat un matí de zumba i un vermut solidari a la Sala Unió, on la pluja no ha tingut protagonisme. A Tàrrega, dels actes a l’aire lliure s’ha pogut fer una ballada de swing i a Mollerussa, el Teatre de l’Amistat ha estat l’escenari de la Marató al Pla d’Urgell.
    Una de les membres de l’agrupació escolta Tacipla, l’Eli Teixidó, d’Alpicat ha explicat que és “una activitat que fan cada any” i que el dia abans de fer l’activitat “el treballem amb els infants i joves del Cau”. En aquest sentit, l’Eli també ha valorat “molt positivament” la iniciativa de recaptar fons perquè “és una manera de conscienciar a la gent que ha de participar” i “tots els granets de sorra que aportem la gent es fan una muntanya que és la Marató”. Per la seva banda, el Pau, membre de l’agrupament ha dit que “està content” que la Marató es dediqui a la investigació perquè “he tingut casos propers d’aquesta malaltia” i ha afirmat que creu que “s’ha de seguir investigant i apostant per la recerca, per seguir avançant cap a la cura” .

    D’altra banda, el Jordi Ventaja és un almenarenc que ha superat un càncer de pulmó i que ara està immers en un projecte d’investigació a l’Hospital Vall d’Hebrón. El Jordi explica que fa dos anys que forma part d’un assaig clínic i assegura que “estic net, cada dia em prenc una pastilla”. “La investigació és el futur”, diu el Jordi que afegeix que “el futur és poder prendre una pastilla com en el cas d’altres malalties com la diabetis”, i poder mantenir, diu “el càncer a ratlla”.

    També hi ha municipis que preparen la seva col·laboració amb la Marató pel mes de gener, com és el cas d’Almenar, que celebra cada any una gala en què els vilatans es posen en la pell dels seus artistes preferits.