La dansa i la gestualitat envairan un any més els carrers de la ciutat

  El festival COS arrenca el 20 d’octubre al Mercadal amb un espectacle a càrrec dels ballarins protagonistes de Timecode

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Arriba la 20a edició del COS 2017 – Festival de Moviment i Teatre Gestual de Reus, el proper 20 d’octubre a la Mercadal arrenca una nova edició d’aquest festival que vol potenciar la dansa i el teatre gestual a la ciutat. L’espectacle de sortida estarà a càrrec de la companyia Lali Ayguadé, en què participen la mateixa Lali Ayguadé i el ballarí Nicolas Ricchini, tots dos són els artistes que han protagonitzat l’aclamat curtmetratge Timecode, produït per l’Escola de Cinema de Reus, que va guanyar molts premis i nominat als premis Oscar.

  La peça Incógnito ensenyarà una reflexió sobre els sistemes que ens envolta, el dubte de la sistematització de l’ésser humà i, per contrapartida, com les emocions sempre estan amb les persones. L’espectacle començarà a les 18 h del divendres.

  Comptant amb el mateix pressupost, 50.000 euros, la XXa edició del festival COS promet tornar a ser una festa per tots els sentits dels visitants que vinguin. A més la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha explicat que l’edició d’enguany “vol superar el nombre de visitants” i que aquest cop el festival estarà marcat per la Capitalitat de la Cultura Catalana que enguany ostenta la ciutat.

  Dansa al carrer
  Seguint les línies estratègiques plantejades l’any passat, la dansa torna a tenir un paper protagonista dins de dotzena d’actes programats. En aquest cas, tal com ha explicat la Carlota Moragas, assessora del programa COS, es vol aconseguir que “la dansa tingui un lloc a la ciutat”, tal com ho tenen altres ambients artístics (sigui el circ o el teatre). A més, enguany es torna a apostar pels itineraris de dansa al carrer.

  “Enguany hem obert les portes”, explica la Marta Arjonaassesora del festival COS. La tarda de dissabte 21 d’octubre es realitzarà una ruta de dansa per diferents indrets de la ciutat amb tres peces curtes, dues de les quals són companyies madrilenyes (Babirusa i Lucio Baglivo) una és catalana (companyia Diego Sinniger). Aquest itinerari permetrà al públic gaudir de diferentes expressions i conceptes de la dansa. Per segona vegada consecutiva, la dansa envairà els carrers de la ciutat. L’any passat unes 300 persones van seguir l’itinerari, que segons la Carlota “vol apropar la dansa a les persones”.

  Gestualitat amb humor al Bartrina
  A banda de la dansa, també comptarem amb la gestualitat al teatre Bartrina. El divendres 21 d’octubre s’ha programat l’espectacle Solfatara, a càrrec de la companyia Atrebandes. Aquest es tracta d’un espectacle que on el joc de mirades, les insinuacions, l’expressivitat i les dosis d’humor són clau. D’altra banda, també al Batrina es realitzarà l’espectacle de dansa Shy Blue, inclòs a la programació del teatre per aquesta temporada.
  Propostes per a totes les edats

  El COS no només continua la línia estratègica d’incloure programacions –de sala i carrer—per les famílies, sinó que demostra la seva implicació en l’àmbit de les escoles amb l’espectacle Emociona‘t, de la companyia Souldance, adreçat a l’alumnat de primària i que es podrà veure en diferents sessions a diversos centres educatius. Enguany, també s’ha convocat un curs de fotografia impartit amb un professional de la coreografia i especialitzat en la fotografia de la dansa, l’Elías Aguirre. Aquest serà un curs adreçat a persones que tinguin un nivell mig de coneixements fotogràfics.