La CUP no vol que es repeteixi “l’absència de negociació pressupostària”

  La formació independentista enceta un nou curs polític amb la voluntat d’iniciar el més aviat possible el debat sobre les ordenances i els pressupostos municipals del 2021

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Laia Estrada

  La Candidatura d’Unitat Popular té clar que no vol que es repeteixin les presses de l’any passat i l’absència de negociacions en el debat dels pressupostos municipals i considera que en aquell moment “ja vam ser prou generoses facilitant l’aprovació dels pressupostos del govern de Ricomà sense haver existit una negociació real”, tal i com ha explicat la portaveu del Grup Municipal, Laia Estrada.

  La CUP ha recordat que la no negociació dels pressupostos actuals va comportar que moltes de les partides proposades per la formació cupaire no quedessin incloses en els pressupostos, obligant a les cupaires a fer “un exercici de confiança cega”. Per les cupaires la fórmula dels modificatius de crèdit a posteriori no es pot tornar a repetir i reclamen al govern municipal, que no té majoria al Ple, que iniciï el més aviat possible el debat de pressupostos si vol comptar amb els vots anticapitalistes.

  Igualment, les cupaires emplacen al govern d’ERC i ECP a debatre canvis en les ordenances municipals i recorden que aquests tampoc no van ser possibles l’any passat, perquè el govern municipal va assegurar que “no hi eren a temps”. La consellera Laia Estrada ha recordat que l’única modificació consensuada que van fer de les ordenances va ser la del recàrrec de l’IBI als pisos buits, “mesura que no van ser capaços d’executar”. En aquest sentit, Estrada ha explicat que la CUP porta propostes concretes que són necessàries per la ciutat.

   

  Pel que fa a l’IBI, a banda d’aplicar el recàrrec del 50% dels pisos buits, les independentistes proposen bonificar l’ús d’energies renovables, bonificar el lloguer social i masoveria urbana, modificar la bonificació per família nombrosa, tenint en compte, no només el valor cadastral, sinó també la renda familiar i entenent que la bonificació s’aplica per igual a tota família que tingui tres o més criatures. Sobre la Plusvàlua proposen que les persones desnonades no la paguin i de cara la Taxa d’Escombraries exposen gravar menys als establiments que realitzin accions per la reducció de volum de residus. Per últim, volen incrementar al màxim l’Impost sobre Activitats Econòmiques.

  Finalment, la consellera Laia Estrada ha manifestat que ja han traslladat les propostes de modificació de les ordenances i, remarca que “és sorprenent que, novament, sigui la CUP qui pren la iniciativa i es mostra proactiva tal i com hem fet des de l’inici d’aquest mandat” i ha explicat que ja han sol·licitat posar data a la propera reunió de seguiment dels acords de pressupostos i investidura amb el govern municipal.