La CUP abandona el ple de Reus després d’enfrontar-se a Cs acusant-los de “feixistes”

    El motiu de la discusió ha estat la darrera detenció de la cupaire Mariona Quadrada per una deúncia de la formació taronja

    El ple de Reus d’aquest dilluns, 5 de novembre, ha començat fort. Cinc minuts han bastat perquè els crits s’hagin sentit arreu del saló de plens del consistori reusenc. La portaveu de la CUP, Marta Llorens, ha demanat explicacions als regidors de Ciutadans (Cs) després que aquest matí la cupaire Mariona Quadrada hagi estat detinguda i posteriorment posada en llibertat arran d’una denúncia de la formació taronja.

    “Avui no és un ple normal”, ha dit Llorens. “Avui la CUP acumulem quatre detencions”, ha retret la cupaire dirigint-se als regidors de Cs, “una d’elles per una denúncia de vostès”, ha continuat. “Què estan buscant interposant denúncies?”, ha etzibat la portaveu. En aquest moment, l’alcalde Carles Pellicer ha intervingut demanant a Llorens que se centrés en el punt del plenari. La cupaire, però, s’ha negat en rotund i ha continuat amb el seu discurs dirigit als taronges, als quals ha acusat de “provocadors”. “Aquí el feixisme és intolerable”, ha sentenciat quan tot just la regidora taronja Pepa Flores ha intervingut a crits: “Si intervenim, intervenim tots!”. Ha estat en aquest punt de la sessió plenària quan l’alcalde ha decidit suspendre el ple “durant 5 minuts”.

    A continuació, els cupaires Marta Llorens i Edgar Fernández s’han enfrontat directament als regidors de Cs, quan s’han disposat a abandonar el saló. Llorens els ha acusat de “feixistes” i Labrador ha dedicat el mateix qualificatiu pels cupaires: “Feixistes, feixistes, feixistes…”, ha repetit diverses vegades.