La Crida porta al Síndic i a la Paeria la “vulneració de drets” de les persones en situació de pobresa energètica

Avatar photo

Demanen a la Paeria que es posi en contacte amb els afectats per tal d’oferir-lis serveis legals i “que actuï contra empreses que reclamen a persones en situació de pobresa”

La Crida per Lleida – CUP denuncia la vulneració de drets que pateixen algunes lleidatanes i lleidatans, diuen, per culpa de l’assetjament telefònic de l’empresa ‘Corporación Legal de Endesa’. Van presentar la reclamació el passat divendres davant el Síndic de Greuges de Catalunya i aquest dilluns també ho han denunciat davant la Comissió d’Atenció a les Persones i a l’Oficina Municipal al Consumidor, tot exigint a la Paeria que intervingui d’ofici davant aquesta situació “d’assetjament d’Endesa” contra determinats usuaris amb certificat d’afectades per pobresa energètica.

El regidor de La Crida per Lleida-CUP, Francesc Gabarrell, explica que les persones afectades pateixen una vulnerabilitat econòmica “i disposen d’un certificat d’afectades de pobresa energètica emès pels serveis socials de l’Ajuntament de Lleida”. Afirma que aquestes persones reben trucades i missatges dels suposats advocats de l’empresa energètica “requerint el pagament immediat d’un deute i que, del contrari, els amenaça en dur-les a judici. En aquest sentit, Gabarrell demana al consistori que es posi en contacte amb Endesa “per mostrar el seu rebuig a aquestes actituds, amb els usuaris afectats per tal d’oferir-lis serveis legals en cas que fos necessari i que actuï contra aquestes empreses que reclamen a persones amb situació de pobresa i risc de vulneració”.

El passat 30 de gener d’aquest 2018, el grup municipal ja van presentar una reclamació i van aportar propostes a l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) i a la Regidoria d’Atenció a les Persones de la Paeria, tot afirmant que aquesta situació “no és una excepció”. L’agrupació considera que existeix relació entre aquestes reclamacions i les “irregularitats en els contractes de subministrament energètic que han detectat als pisos que atorga la Mesa d’emergències Socials de l’Habitatge”. Gabarrell fa paleses aquestes “irregularitats” aportant exemples, com ara el fet que algunes d’aquestes persones “tenen contractada una potència elèctrica superior a la necessària, o uns cànons massa elevats per la tipologia d’habitatges que se’ls cedeixen, i asseguren que aquests contractes els gestiona directament l’EMU i no les persones afectades”. Des de l’EMU responien que aquests fets no hi tenien lloc, així com també neguen “el cobrament pel canvi de potència contractada, malgrat que les empreses de subministrament elèctric ho especifiquen a la seva pàgina web”.

D’altra banda, el grup municipal de La Crida per Lleida-CUP demana al Síndic que actuï “intervenint en la demanda a l’EMU per evitar que les persones afectades continuïn augmentant deute amb les companyies energètiques” i que intervingui també “davant les actuacions d’assetjament per part de ‘Corporación Legal de Endesa’ i de les administracions pertinents”. Plantegen aquesta última acció “per tal que les persones afectades tinguin empara en la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de La Bisbal del Penedès instal·larà dotze llums solars a la Masieta i Santa Cristina

Notícia següent

Troben morta en un edifici la menor desapareguda de Vilanova i la Geltrú

Notícies relacionades