La Crida-Cup denuncia la precarització del servei d’atenció domiciliaria a Lleida

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  La Crida-CUP ha denunciat aquest matí en roda de premsa la precarització del servei d’atenció domiciliaria a Lleida.
  Pau Juvillà representant del grup municipal la Crida-CUP ha afirmat en relació al servei d’atenció domiciliaria que la precarietat té nom de dona. Entre el 98% i el 99% de les usuàries d’aquest servei són dones.

  Ha explicat que ja en el 2105 els sindicats van crear una comissió d’investigació que el dia d’avui segueix sense poder haver-ne tret l’entrellat.

  El mateix grup municipal ha fet una nova denúncia, mantenint els trets bàsics i posant l’accent en què s’incompleixen diverses mesures concretes, per les quals l’empresa va rebre la concessió. Dos exemples clars en són la realització, presa d’acta i registre de reunions setmanals grupals entre l’ajuntament i el Servei D’atenció Domiciliaria; o la revisió de protocols com la millora del control de presència.
  Tot i això Juvillà manté que han detectat entre vint i trenta incompliments o aspectes dels quals no es pot provar el seu compliment.

  Cal destacar el protocol de violència de gènere sobre el qual Juvillà apunta que no s’han concretat millores i és un protocol genèric. Manquen aspectes de sobrecàrrega professional i qüestionaris de riscos en domicilis.
  Han presentat una llista amb divuit possibles correccions i han afirmat que arribaran on hagin d’arribar per tal d’aturar aquesta precarització del servei d’atenció domiciliaria a Lleida.

  La Crida-CUP es mostra a favor de municipalitzar empreses de servei públiques, però si s’insisteix en la privatització, Juvillà demana un control estricte sobre l’actuació de l’empresa concessionària.