Kenneth Martínez s’assegura l’alcaldia del Vendrell amb un pacte amb el regidor de l’AVP

  El cap de llista s'obre a incorporar més partits a l’acord per tal d’assolir la majoria absoluta

  Imatge de Kenneth Martínez. Foto: Lluís Tamayo
  El cap de llista del PSC a l’Ajuntament del Vendrell, Kenneth Martínez, serà amb tota probabilitat el nou alcalde de la ciutat arran d’un pacte de govern amb l’únic regidor de l’AVP-FIC, Seve Galván. Amb l’acord signat aquest dimecres, Martínez té el suport de 9 dels 21 regidors del consistori, i obre la porta a sumar més partits al pacte per tal d’assolir una majoria estable durant els propers quatre anys. L’única fórmula que impediria la investidura de Martínez seria un acord a almenys quatre bandes entre formacions com Som Poble-ERC, Junts per Catalunya, Ciutadans, Sí Se Puede o Primàries, que es considera altament improbable.
  El PSC i l’AVP (Agrupació Veïnal de les Poblacions de Coma-ruga, Sant Salvador, el Francàs, Sant Vicenç de Calders i Urbanitzacions) han rubricat el pacte de govern aquest dimecres als jardins del Museu Pau Casals, al nucli marítim de Sant Salvador.
  El document signat per Kenneth Martínez i Seve Galván, que s’ha batejat com ‘Acord per un govern estable i de progrés’, estableix que el PSC i l’AVP votaran a favor del candidat socialista en la sessió d’investidura del 15 de juny per formar una coalició entre ambdós partits que “doni resposta a les necessitats ciutadanes”.
  L’entesa també inclou el compromís de “reforçar la presència municipal i millorar els serveis al ciutadà” en tot el municipi del Vendrell i a les poblacions de Coma-ruga, Sant Salvador, el Francàs, Sant Vicenç de Calders i les Urbanitzacions. A més, fixa com a prioritat “treballar cap a una nova estructura d’abast territorial que doni resposta a les necessitats de tot el municipi per reforçar la cohesió social i aconseguir un model de municipi més descentralitzat”.
  Els vuit regidors socialistes i el de l’AVP-FIC configuren un futur govern de nou regidors a l’Ajuntament del Vendrell, a només dos de la majoria absoluta. A l’espera de possibles incorporacions al bipartit, l’oposició quedaria formada pels sis regidors de la coalició Som Poble-ERC; dos de JxCat; dos de Cs; un de Sí Se Puede, i un de Primàries.
  En el darrer mandat, els socialistes -encapçalats per Martí Carnicer- han governat en minoria al Vendrell amb una coalició a tres bandes amb CiU i ERC.