JxTGN aposta per uns pressupostos dedicats a les necessitats de la ciutadania

El grup municipal ha dividit les seves propostes en tres grans blocs: seguretat, participació ciutadana i ciutat verda i sostenible

Dídac Nadal, Elvira Vidal i Cristina Guzmán durant la roda de premsa. Foto: Yael Gómez.

Aquest matí, Junts per Tarragona ha presentat les seves propostes de cara als pressupostos del 2020. L’agrupació municipal, encapçalada per Dídac Nadal, ha comentat que “som conscients de les dificultats econòmiques amb les quals es troba l’Ajuntament, per això prioritzem el fet de millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.

Des del grup polític consideren que el volum de necessitats que té Tarragona és molt major als recursos que es poden dedicar, motiu pel qual cal allunyar-se de grans projectes i apostar per la millora de les condicions de la ciutadania i les seves entitats. Així doncs, la seva proposta recau en tres punts que garantiran una millor situació de la ciutat sense destinar grans partides.

La primera mesura està destinada a les associacions, clubs i col·lectius, que necessiten més implicació i suport per part de l’Ajuntament i una major ajuda econòmica. El portaveu de Junts per Tarragona ha recordat que “hi ha entitats sense local, que han patit la reducció de subvencions o una alarmant manca d’acompanyament per accedir-ne. Canviar això és la nostra prioritat”.

La consellera Cristina Guzmán ha explicat que la segona proposta pretén augmentar la partida de seguretat, una de les reivindicacions més demandades per la ciutadania. Sent així, proposen incrementar la partida destinada a aquesta branca, que serveixi per augmentar el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana i implementar l’agent de barri, que crearà una relació de proximitat amb la ciutadania. A més, volen implementar punts de llum i càmeres de vigilància o lectors de matrícules a les zones que més ho necessitin.

Per últim, la regidora Elvira Vidal ha comentat les accions que permetran convertir Tarragona en una ciutat més neta, verda i sostenible. En aquest sentit, Vidal ha proposat augmentar el servei de manteniment i neteja dels carrers, establir un pla de millora de paviments i voreres i incrementar el nombre d’inspectors de neteja. A més, han sol·licitat una partida pressupostària per elaborar un Pla de Verd Urbà, destinat a millorar i ampliar les zones verdes, crear un pla d’arbrat pels espais d’ombra o la plantació d’escocells.