JxCat Lleida proposa aturar la tramitació del POUM i refer-lo buscant el consens polític i ciutadà

Toni Postius considera que el nou planejament urbanístic s'ha de fer partint de la base del diàleg, el consens i la transparència i que s'ha de fer primant l'interès general i afrontant els grans reptes que té la ciutat

0
244
Circ Raluy Legacy 728×90

El programa electoral de Junts per Catalunya Lleida preveu aturar la tramitació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que ha intentat tirar endavant en el tram final d’aquest mandat l’equip de govern del PSC amb els únics suports de Ciutadans i el PP i sense el necessari consens ciutadà. Toni Postius proposa retirar-lo i refer-lo aprofitant els treballs tècnics que s’han fet, però incorporant la participació ciutadana, de les diferents entitats i col·lectius de la ciutat, i buscant el màxim consens polític per a un document que ha de transcendir un mínim de quatre mandats.

Postius considera primordial que “el nou planejament urbanístic de la ciutat es faci partint de la base del diàleg, el consens i la transparència”. Així, creu que és bàsic tenir present “l’interès general, així com els grans reptes que tenim a nivell de ciutat”. En aquest àmbit enumera, entre altres, la necessitat de “definir un model comercial o definir com afrontem l’envelliment dels immobles de la ciutat“, i assegura que “tenim reptes importants en diferents barris de la ciutat que cal dinamitzar d’una forma urgent, hem d’abordar també els diferents accessos a la ciutat o hem de definir com industrialitzar Lleida”. Postius també recorda que actualment el nou POUM està aprovat inicialment i que això “causa perjudicis als inversors perquè s’aplica el pla urbanístic antic i, al mateix temps el nou en tot allò que no s’oposen, cosa que implica deixar molts temes en una terra de ningú que complica molt les coses als inversors”.

Per Junts per Catalunya Lleida, “el document que pretenia aprovar el PSC, Ciutadans i el PP amb el planejament urbanístic que es proposava no complia aquests objectius que per nosaltres són fonamentals”. Per tant, assegura que “nosaltres plantegem que aquest expedient quedi sobre la taula i que es refaci d’una forma transversal i transparent” per poder fer “un POUM de tots, que defineixi un creixement harmònic de la ciutat que tingui en consideració com a primera prioritat a les persones”.

Junts per Catalunya no ha celebrat cap acte estricte de campanya durant aquest cap de setmana de Festa Major a Lleida. Toni Postius i la seva candidatura reprenen demà l’agenda de campanya electoral on destaca, a partir de les cinc de la tarda, l’enregistrament del debat de candidats de RAC1.

FER UN COMENTARI