Jutgen un veí de Blanes per abusar d’un nen de 12 anys a canvi de diners i drogues

  També acusen el germà d'extorquir un altre processat a canvi de no difondre un vídeo on sortia fent sexe amb el menor

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
  D'esquenes, els tres acusats per abusar sexualment d'un menor a Blanes. Foto del judici del 9 de juny del 2021 (horitzontal)

  L’Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un veí de Blanes (Selva) que s’enfronta a 26 anys de presó per abusar sexualment al llarg d’un any d’un nen de 12 anys a canvi de diners i drogues. Segons la fiscalia, també va orquestrar trobades sexuals d’un altre home amb el menor.

  Aquest home afronta 5 anys de presó per corrupció de menors. L’acusació pública sosté que el principal acusat i el seu germà van enregistrar un episodi d’abusos amb vídeo i van extorquir aquest processat reclamant-li 40.000 euros per evitar que difonguessin la gravació a través de les xarxes socials. Per al germà, la fiscal demana 3 anys de presó per amenaces. Els tres acusats neguen les acusacions i les defenses demanen que els absolguin.

  “Jo l’únic que volia eren drogues i em manipulava psicològicament”, ha explicat la víctima al judici que ha relatat que va conèixer el principal acusat l’any 2012 a través d’un amic. Aleshores, ell tenia 12 anys.

  Segons ha relatat, quan va anar per primer cop a casa del processat, el va convidar a fumar marihuana. A partir d’aquest moment, anava sovint al seu domicili i va començar a abusar sexualment d’ell a canvi de diners i drogues. En un principi, li proporcionava marihuana però amb el pas del temps també li subministrava cocaïna.

  La fiscalia apunta que l’acusat, que llavors tenia 45 anys, sabia perfectament l’edat del menor i que els abusos van tenir lloc en “múltiples” ocasions: “Li proporcionava habitualment diners, cocaïna i marihuana a canvi de mantenir trobades sexuals consistents en fel·lacions mútues i penetracions”. La víctima ha explicat al judici que estava tan enganxat a les drogues que va arribar a marxar de casa i va anar a viure amb l’acusat, on el ministeri fiscal exposa que els abusos van continuar “durant aproximadament un any” fins al juliol del 2013.

  Durant aquest temps, “a més de mantenir nombroses trobades sexuals amb el menor, també li va proposar a l’altre acusat tenir sexe amb el nen a canvi de diners”. Segons la fiscal, cap a l’abril del 2013 i quan el menor tenia 13 anys, aquest acusat va tenir sexe telefònic amb la víctima i també van fer un trio a casa del principal processat.

  “Ell i el seu germà ho van gravar amb vídeo per fer-li xantatge”, ha declarat la víctima que ha remarcat que ell va arribar a veure l’enregistrament. L’acusació pública sosté que els dos processats van ordir un pla per extorquir l’altre acusat. D’entrada, li van demanar 40.000 euros per evitar que difonguessin el vídeo per xarxes socials, tot i que després van rebaixar la quantitat a 3.000 euros. Un diners, però, que mai van cobrar.

  La víctima ha explicat que va intentar denunciar un primer cop el principal acusat però el va acabar convencent perquè la retirés i l’anés a visitar a Benicarló, on havia marxat. Un cop allà, va trucar a la seva germana i li va confessar que el processat abusava sexualment d’ell. Va ser aleshores quan finalment ho va denunciar. La víctima ha qualificat els processats de “pervertits” i ha assegurat que el van manipular aprofitant-se de la seva addicció a les drogues.

  Els tres acusats neguen els fets i les defenses, encapçalades pels lletrats Salvador Guillamon, Antoni Gibert i Pere López de Coca, demanen l’absolució. El principal acusat ha dit que “mai” va mantenir relacions sexuals amb el menor i apunta que era el nen qui estava “enamorat” d’ell. Així, ha exposat que no sap per què el va denunciar però ha insinuat que creu que ho va fer perquè no volia que marxés a viure a Benicarló i el deixés.

  La fiscalia l’acusa d’un delicte continuat d’abús sexual a menor de 13 anys, un delicte continuat de corrupció de menors, d’un delicte continuat d’amenaces condicionals i un delicte contra la salut pública.

  L’altre acusat d’haver tingut sexe amb el menor també ho ha negat i ha justificat els ingressos de diners que feia al compte del processat com una “ajuda” a un amic perquè sabia que travessava dificultats econòmiques. Ha descartat que fossin diners que li feia arribar per abusar del nen. Segons ha dit al judici, havia mantingut sexe “esporàdicament” amb l’altre processat i també havien fet trios, però “mai” amb un menor. S’enfronta a 5 anys de presó per un delicte continuat de corrupció de menors.

  El germà del principal processat també s’ha desvinculat de qualsevol intent d’extorsió. La fiscalia li demana 3 anys de presó per un delicte continuat d’amenaces .

  La fiscal també vol que els dos acusats de tenir contactes sexuals amb el menor l’indemnitzin amb 30.000 euros pels danys morals causats.

  El judici, que s’ha fet a la secció tercera de l’Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.