Josep Manel Sabaté: “L’entesa entre els socis de govern ha permès complir amb les promeses electorals”

Ara que arribem a la meitat de la legislatura, una legislatura fortament marcada per la pandèmia, com valora aquests dos primers anys de govern?

Hem tingut una situació molt complicada però estic content perquè ens hem entès molt bé amb els socis de govern. Tant Ara Castellvell com ERC hem estat treballant conjuntament, com si fóssim un sol partit, i això ha fet que hàgim pogut complir un percentatge altíssim de les promeses electorals. Com a temes més destacats, vam derogar les contribucions especials, hem implantat la fibra a tota la població, que era una assignatura pendent, i hem col·locat més de 600 metres de tanca que estaven fets malbé i s’havien de canviar. A més, a principis de mandat vam trobar el refugi de l’any 38. Una altra de les coses rellevants és que, durant la pandèmia, vam posar en marxa el Castellvell Music Fest, que pensem que serà un referent en festivals de música a la nostra zona. Amb aquesta iniciativa vam demostrar que la cultura és segura perquè, en plena pandèmia, l’agost de 2020, vam celebrar aquest festival.

Enguany hi haurà segona edició del Castellvell Music Fest. Com serà?

En aquesta edició hem volgut donar lloc als artistes locals. Tindrà cabuda la música per als joves, la música clàssica, la música tradicional. Aquest any serà molt diferent un dia de l’altre. Així podem donar cabuda a diferents tipus de música. A més, hi ha tenim confirmacions de gent important que participarà en el festival.

L’economia ha quedat fortament afectada. Quina és la situació de l’Ajuntament i dels vilatans i vilatanes de Castellvell del Camp?

L’Ajuntament està bé perquè hem tingut un romanent de crèdit important. L’economia de l’Ajuntament està sanejada i això ens ha donat l’oportunitat de comptar amb uns diners per reactivar una mica l’economia local. Ara la gent comença a treballar una altra vegada però hi ha hagut alguna família que ho ha passat malament i nosaltres hem volgut estar al seu costat i ajudar als negocis del municipi.

Quines accions s’han previst per a reactivar l’economia local?

A banda de fer una campanya per Nadal per a què la gent pogués comprar en els comerços del mateix poble, en aquests moments, com ens deixen usar els romanents de tresoreria, tenim una partida i estem contractant gent per a què faci feines al poble: paletes, pintors… Estem fomentant l’ocupació.

Quins projectes seran prioritaris en aquesta segona part del mandat?

Tenim una assignatura pendent, les càmeres lectores de matrícules per donar més seguretat al poble, que l’estem solucionant. L’únic que ens falta és licitar la col·locació dels lectors de matrícules. Cap al juliol o a l’agost ja es podran instal·lar les càmeres. També tenim la millora de la Font Vella i la remodelació de la Font Nova, que són llocs molt emblemàtics del municipi. Tenim pendent l’adquisició d’un terreny per al futur auditori-teatre, que estem a punt de tancar-la, i l’obertura del refugi, si tenim temps, abans que acabi la legislatura. També tenim la compra del Celler del Pi de la Cooperativa de Castellvell, que és un edifici emblemàtic del poble que volem que es quedi al poble.

L’Àgora cultural és un altre dels projectes destacats del municipi. En alguna ocasió ha dit que potser es podria posar la primera pedra abans d’acabar el mandat. En quina situació està aquest tema?

Sí, la idea és aquesta, col·locar la primera pedra abans d’acabar el mandat. Aquesta és la nostra il·lusió. L’Àgora serà un conjunt on es podrà fer tot i on estaran representades totes les entitats i on anirà l’auditori-teatre. Aquest projecte l’haurem de fer en trams, no podrem fer-lo tot al mateix temps perquè depenem de les subvencions, ho haurem de fer a poc a poc, però crec que la primera pedra la podrem posar abans d’acabar el mandat.

Comencen a caure les restriccions i la Generalitat ja permet la celebració de festes majors. Com encaren la festa major de Santa Anna d’enguany?

Hem fet molts canvis, lògicament, perquè la situació és la que és i no tindrem ball, que ens pesa molt. Però de la resta, tindrem de tot: exposicions, trobades de puntaires, farem una excursió nocturna per evitar que es concentri tanta gent, tindrem titelles, un rocòdrom, una tirolina, farem circ, correfocs… El pregó, enlloc de fer-lo al balcó de l’Ajuntament com sempre, el farem a la pista poliesportiva per a què la gent pugui tenir més espai i mantenir la distància de seguretat.