‘Jane Eyre’, protagonitzada per Ariadna Gil i Abel Folk, aquest diumenge a Lleida

    Una producció del Teatre Lliure que arriba aquest diumenge, 3 de març, a les 19.00 hores, al Teatre de la Llotja de Lleida

    Carme Portacelli dirigeix Ariadna Gil i Abel Folk a ‘Jane Eyre’, una producció del Teatre Lliure que arriba aquest diumenge, 3 de març, a les 19.00 hores, al Teatre de la Llotja de Lleida.

    Coincidint amb la celebració del 200 aniversari del naixement de la novel·lista anglesa Charlotte Brontë, es representa ‘Jane Eyre’, la gran heroïna romàntica, una dona que sap molt bé el que vol, malgrat les convencions de la seva època. L’obra, amb molts elements autobiogràfics de la seva autora, segueix els patrons del Bildungroman: narra la història de maduració d’una criatura i se centra en les emocions i les experiències que l’acompanyen fins a arribar a l’edat adulta. També hi ha elements del gènere gòtic, crean una atmosfera de suspens i por.

    Portacelli explica que “Jane Eyre és una finestra a través de la qual la novel·lista ens ensenya la seva visió del món. Ella opina sobre la diferència arbitrària entre classes i fa especial menció al paper de la dona al món. No deixa mai que ningú oblidi que, pel fet de ser pobre o de ser dona, no és un ésser inferior”.

    La interpretació d’Ariadna Gil i Abel Folk a ‘Jane Eyre’ els ha valgut el reconeixement dels premis Butaca a la millor actriu i al millor actor de repartiment, uns premis concedits per votació popular.