Ja és oficial: el nou model de SEAT es dirà SEAT TARRACO

  Així ho han anunciat aquesta tarda l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i el gerent de l’empresa comercialitzadora dels automòbils Seat a Tarragona, Josep Maria Barberà.

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Ja és oficial. El nou model de Seat es dirà Seat TARRACO. Així ho han anunciat aquesta tarda l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i el gerent de l’empresa comercialitzadora dels automòbils  Seat a Tarragona, Josep Maria Barberà.  És la primera vegada en la seva història que l’automobolística catalana tindrà un model amb nom català i, en conseqüència, la primera vegada que una capital de província catalana tindrà nom de cotxe de la companyia. El nou Seat TARRACO serà un nou SUV -en realitat, seria el tercer SUV de la marca-, disposarà de set places i estarà al mercat a finals d’aquest any 2018.

  A més, és la primera vegada que un cotxe de la companyia de Martorell és nomenat per votació popular i la catorzena que la marca automobilística utilitza un topònim espanyol. El primer topònim utilitzat per la marca va ser a l’any 1982, quan la marca va crear el Seat Ronda. Des de llavors, ja hi han passat 12 models més: Ibiza, Málaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Córdoba, Arosa, León, Altea, Ateca i Arona.

  51.903 vots a #Seatbuscanombre decideixen que el tercer SUV sigui Seat TARRACO

  La companyia de Martorell va iniciar un concurs per buscar el nom de forma popular. Un total de 146.124 vots -de 134 països diferents- en aquesta última fase han dipositat la seva confiança per decidir el futur del nom del cotxe sota la campanya #SEATbuscanombre. I és que Seat TARRACO ha rebut 51.903 vots vàlids -que representen el 35,52%- per davant d’Àvila que n’ha tingut 41.993 participants -28,74% dels vots-, seguit d’Aranda amb 39.321 vots -representant un 26,91%- i d’Alborán, que n’ha recollit 12.907 (un 8,83%).

  Un somni anomenat Seat TARRACO

  L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros ha afirmat que aquest anunci oficial “era un somni i ja s’ha fet realitat” i que una vegada més, “quan Tarragona es proposa una fita, ho aconsegueix”. Segons Ballesteros, gràcies a aquesta elecció, contribuirà a fer “una promoció impressionant” per a la ciutat i que ” “és la campanya més econòmica i la de major repercussió. Si s’hagués pagat, hagués costat una milionada”, ha dit. A més, l’alcalde ha comentat que les entrades als buscadors d’Internet s’han disparat aquesta tarda al saber que Tarraco és el nom guanyador.

  Josep Maria Barberà, gerent de l’empresa comercialitzadora dels automòbils SEAT a Tarragona, també s’ha mostrat molt satisfet i ha remarcat que el nom “és molt potent” i que la proposta “és molt propera amb els valors de la marca i encaixa a la perfecció amb la personalitat del nou model” i que transmet “els valors d’una ciutat mediterrània” i que “tindrà una repercussió no només nacional, sinó també internacional i serà molt important per a la ciutat”. Tot i que el guanyador estava previst que es desvetllés abans que acabés el 2017, Barberà ha negat que la situació social i política a Catalunya hagi tingut res a veure.

  El nou model Seat Tarraco

  El nou Seat serà dissenyat a Martorell i es fabricarà a Frankfurt (Alemanya) i és on es farà la presentació del nou vehicle. Estèticament adoptarà els nous trets de la família Seat. Molt cridaner, serà sens dubte una de les propostes més espaioses entre els SUV del mercat i que projectarà Tarragona al món.