Ja han tornat el 66% de vehicles a l’àrea metropolitana de Barcelona

    Quatre persones han mort en tres accidents de trànsit durant el pont de la Puríssima

    Entre les 12 del migdia i les vuit del vespre d’aquest diumenge han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona 198.000 vehicles, un 66,26% dels 300.000 previstos pel Servei Català de Trànsit (SCT). Les vies amb més volum de trànsit en l’operació tornada d’aquest diumenge han estat la C-14, N-230, C-16, A-2, N-145, N-260 i C-17. Durant aquest pont de la Puríssima han mort quatre persones en tres accidents de trànsit. El darrer accident mortal va passar divendres al migdia a l’L-303 a Ossó de Sió (Urgell), on dos turismes van xocar frontalment. A causa de l’impacte, va morir una persona i tres més van resultar ferides, una crítica, una greu i una altra de poca gravetat. Dimecres, a primera hora del matí, va tenir lloc un sinistre a l’AP-7 a Vilablareix (Gironès), on van col·lidir un camió, una furgoneta i quatre turismes. Els dos ocupants d’un dels cotxes implicats van resultar morts i quatre persones van resultar ferides, dues de gravetat i dues de poca gravetat. El tercer accident mortal es va produir dimarts a la tarda a l’N-260 al municipi de Sort (Pallars Sobirà) en topar dos turismes. A conseqüència del xoc, va morir el conductor i únic ocupant d’un dels vehicles.
    Pel que fa a la mobilitat, les vies més transitades durant el retorn d’aquest diumenge han estat sobretot les que provenen de zones de muntanya. A la C-14 s’han registrat fins a 15 km d’aturades entre Adrall i Organyà. A la C-16 s’han fet fins a 15 km de lentitud i aturades entre Guardiola de Berguedà i Berga. També s’han registrat cues de fins a 15 km a l’N-230, en aquest cas entre Pont de Suert i Vilaller en direcció Lleida. A l’A-2 les aturades s’han registrat a Vilagrassa (7 km), Tàrrega (6 km), Jorba (4 km), Abrera i al Bruc i Collbató. També ha estat complicada la circulació a l’N-145 a la Seu d’Urgell en direcció Lleida (7 km), a l’N-260 a Adrall (7 km) i a Ripoll (4 km) per enllaçar amb la C-17, a la C-162 d’Alp a Urús i a la C-58 a Sabadell en sentit sud a causa d’un sinistre.

    D’altra banda, davant l’activació en fase d’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya Ventcat, pel vent fort que bufarà a partir d’aquesta nit a diverses zones del territori, el SCT ha demanat als conductors que “extremin al màxim la prudència en la conducció”.