Ja es coneix l’ordre de les actuacions castelleres a la Diada Castellera de la Mare de Déu d’agost

  La Bisbal del Penedès acollirà als Castellers de Vilafranca, a la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El passat divendres va tenir lloc la presentació de la Diada Castellera de la Mare de Déu d’Agost de la Bisbal i el sorteig de l’ordre d’actuacions. L’acte va començar amb un audiovisual fet amb fotografies de totes les colles i, tot seguit, l’alcaldessa Agnès Ferré va inaugurar l’acte explicant que “els bisbalencs i els bisbalencs portem els castells als gens i per això fa quatre anys vam voler fer és donar-li la importància i l’estima que els castells sempre havien tingut a la Bisbal i per això vam començar a fer la presentació de la diada i el sorteig de l’ordre d’actuacions”.

  A continuació es va fer el sorteig de l’ordre d’actuacions del proper dia 15 d’agost, que serà el següent:

  1.- Castellers de Vilafranca

  2.- Colla Joves Xiquets de Valls

  3.- Colla Vella dels Xiquets de Valls

  Els Bous de la Bisbal obriran plaça i ho faran, segons ha explicat Sergi Corominas, cap de colla, “amb un castell ràpid, amb un intent, surti com surti, com cada any. I després veurem aquesta gran diada. Nosaltres farem un 3d6 aixecat per sota o el 2d6, que són els millors castells que estem treballant i, si tot va bé, acabarem amb un pilar de 5 que també fa un parell d’anys que el pilar de 5 tradicional no el tenim. Animem a tots els bisbalencs a donar-nos un cop de mà”.

  El cap de colla de la Joves, Francesc X. Ramon, ha dit que “la intenció és fer el 5d9f”, i que espera que tots els assajos vagin bé fins dimecres, per poder-lo portar al carrer Dr. Robert.

  Quant a la Colla Vella, el seu cap de colla, Albert Martínez, ha començat explicant que estan “contents de poder tornar a venir a la Bisbal” i ha afirmat que “venim aquí a donar el màxim com ha fet sempre la Colla Vella. Nosaltres portem tots els castells preparats, pot sortir qualsevol d’aquests castells (…) que si serà el 5 o serà el 4, si serà el 4 o el pilar, si serà el 2… Els castells que vam fer a Firagost hi són, per tant amb una mica de retocs podria ser que arribessin a la Bisbal. Serem aquí i intentarem fer-ho el millor possible”.

  Antoni Bach, cap de colla dels Castellers de Vilafranca, ha  dit que “puc assegurar que intentarem portar la torre amb folre i manilles i les altres dues rondes és el que hem de treballar, sí que hem portat a plaça castells com el 5d9 aquest any, estem treballant el 3d9 amb l’agulla o altres castells… ja veurem el que portarem a plaça”.

  La Diada Castellera de la Mare de Déu d’Agost tindrà lloc el proper dimecres 15 d’agost a les 12h al carrer Dr. Robert de la Bisbal (al davant de la Societat).

  • La Xarxa oferirà la diada en directe per televisió
  • Vídeo de la presentació de la Diada Castellera a la Bisbal.