Investiguen la contractació d’un curs de ‘coaching’ d’Aparcaments Municipals de Tarragona

  Diversos treballadors han estat citats a declarar com a testimonis

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La CUP ha fet públic aquest dimarts l’escrit que va presentar a la fiscalia en relació a un curs de ‘coaching’ contractat per l’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) per un import de 47.000 euros. La formació independentista ha afirmat que l’objectiu és esclarir si es van cometre delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d’influències o blanqueig de capitals al voltant d’aquesta contractació i, alhora, “trencar amb la dinàmica d’opacitat i de gestió caciquil i per als amiguets que impera a l’Ajuntament de Tarragona i a la majoria dels seus organismes autònoms”, segons ha assenyalat la seva portaveu, Laia Estrada. Una desena de treballadors de l’empresa municipal han estat citats a declarar com a testimonis.
  La CUP va portar a la fiscalia el cas de la contractació del curs de ‘coaching’ a l’AMT i vol que la investigació serveixi per assolir “un punt d’inflexió cap a una gestió transparent i amb la màxima pulcritud tant del mateix Ajuntament com de les empreses municipals”. El cas el va destapar el digital ‘Porta Enrere’ el passat octubre amb un reportatge que llistava una sèrie de possibles irregularitats. Segons la CUP, hi ha una investigació oberta de la policia judicial.

  Els anticapitalistes volen que s’esclareixin “les contradiccions que hi ha entre la informació recollida al reportatge i les informacions que se’ns havien facilitat després de demanar explicacions en Consell d’Administració a la presidència i la gerència”.

  La portaveu cupaire Laia Estrada ha explicat que van portar l’escrit a la fiscalia el passat 7 de febrer, després de comprovar que “les explicacions i respostes obtingudes via Consell d’Administració no feien mes q incrementar dubtes i sospites sobre les possibles irregularitats i presumptes delictes que es podien haver comès al voltant de la contractació de servei”.

  Estrada ha afirmat que “el pitjor no és que en cap moment no se’ns havia informat sobre la despesa de 47.000 euros en un curs de ‘coaching’, sinó que un cop queda palesa la incapacitat de l’actual gerent i de l’antiga presidenta d’esclarir aquests dubtes, l’actual president tampoc no mostra el menor interès en resoldre-ho”.

  El PDeCAT portarà el cas al plenari de l’Ajuntament

  Després que la fiscalia hagi obert una investigació per tal d’esclarir la presumpta contractació d’un curs de formació a una empresa madrilenya, el portaveu del PDeCAT a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha lamentat que “ens trobem davant d’un nou cas d’opacitat i ja en són massa”.

  “Tornem a topar-nos amb una contractació, per part d’una empresa pública de l’Ajuntament de Tarragona, que està sota sospita, ja que desconeixem a qui s’haurien adreçat els suposats cursos de formació i tampoc se’ns ha acreditat la despesa”, ha manifestat Nadal. El regidor ha lamentat “l’absoluta manca de transparència per part de l’equip de govern del PSC i PP que torna a derivar en un nou cas opac que ha d’acabar sent investigat per la justícia”.

  El portaveu del PDeCAT ha avançat que elevarà la qüestió al plenari municipal que tindrà lloc aquest divendres. “Exigirem explicacions a la presidència actual i a la senyora Floria, que era presidenta de l’empresa municipal en el moment de la signatura del contracte”, ha manifestat Nadal. El PDeCAT espera que la investigació segueixi el seu curs i s’esclareixin, al més aviat possible, tots els dubtes sobre la contractació per part de l’AMT.