Inici de la temporada d’hivern a l’aeroport de Lleida-Alguaire

  La programació d’hivern preveu que durant aquesta època es realitzin a l’aeroport 192 operacions, que se sumaran les 72 dels vols regulars que es realitzen tot l’any

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  L’aeroport de Lleida-Alguaire ha rebut aquest diumenge el primer avió que enceta la temporada d’hivern. És un vol de Neilson procedent de Londres Gatwick que ha arribat a les 9.20 h amb 113 passatgers i marxarà buit. Amb aquest primer avió comencen les connexions amb el Regne Unit. A partir del primer diumenge de febrer, s’hi afegiran els avions provinents de Suècia. En total, la programació d’hivern preveu que es realitzin a l’aeroport 192 operacions, que se sumaran les 72 operacions dels vols regulars que rep la instal·lació lleidatana tot l’any.
  El gruix de la temporada d’hivern, però, començarà diumenge vinent, dia 23, en què ja arribaran els cinc avions de Neilson procedents de Londres Gatwick, Londres Stansted, Manchester, Bristol i Birmingham. A partir de llavors, la companyia portarà aquests cinc vols cada diumenge amb passatgers procedents del Regne Unit. Els de Bristol i Birmingham acabaran el 24 de març i la resta ho faran el 14 d’abril.
  Els avions que porta la companyia Neilson són de 220 passatgers els que procedeixen de Manchester i Londres Gatwick, de 180 els que venen de Londres Stansted i de 78 els de Birmingham i Bristol.
  Al febrer arriben passatgers de Suècia
  A partir del mes de febrer, concretament el diumenge 3, se sumarà la companyia Quality Travel, amb l’arribada d’un avió procedent de Kalmar (Suècia). I a partir del 17 d’aquell mes i fins al 24 de març, n’arribaran dos, de la mateixa companyia, amb passatgers procedents de diferents ciutats de Suècia: Linköping, Kalmar, Goteborg, Växjö, Estocolm, Malmö i Jönköping. Els avions que porta Quality Travel són 737-800, de 180 passatgers.
  El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha manifestat que aquesta temporada “ha de ser la de la consolidació de l’aerport de Lleida-Alguaire com a punt estratègic de captació de visitants del turisme de muntanya al nostre territori”. Gavín ha posat en valor la consolidació de les destinacions de la Val d’Aran per als turistes anglesos “i la incoporació ara dels suecs confirma la bona acceptació del nostre prodiucte turístic”“Des de l’aerport oferim noves oportunitats a les terres de Lleida, tant a l’entorn econòmic com a la ciutadania”, ha destacat.
   
  Vols fins a l’abril
  Aquest any la temporada d’hivern s’allargarà durant 18 caps de setmana ja que els vols de Manchester, Londres Gatwick i Londres Stansted es realitzaran fins al 14 d’abril.
  Tant Neilson com Quality Travel són companyies de touroperació que venen als seus clients paquets de viatge d’esquí durant una setmana. Neilson ofereix als seus clients la possibilitat d’estar-se a la Val d’Aran i aquest any, com a novetat, Quality Travel també ofereix aquesta possibilitat a tots els passatgers.
  Neilson és la companyia de touroperació que té contractat les companyies aèries següents:
  • Jet2 fa la ruta Londres Stansted. Fa touroperació però també porta algunes places d’aviació comercial, és a dir, que ofereix viatjar a Londres comprant bitllet anada i tornada els diumenges.
  • Thomas Cook fa la ruta Londres Gatwick i Manchester.
  • Fly Be fa la ruta Bristol i Birmingham.
  Quality Travel té tots els vols contractats amb la companyia EnterAir.