Inaugurada la 23a edició de la festa del Renaixement de Tortosa

La ciutat ja està endinsada al S.XVI

Amb la presentació dels abanderats, dels procuradors de la festa i dels participants de la celebració com les famílies nobles de la ciutat, els grups de música i d’espectacles de carrer, entre molts altres, se va donar per inaugurada, ahir, 19 de juliol, la 23a edició de la Festa del Renaixement de Tortosa.

Una celebració que els ciutadans de Tortosa esperen amb molta il·lusió i amb moltes ganes de passar-ho bé. “És bonic començar la festa del Renaixement, sobretot per la implicació de la gent de la ciutat”, explicava Dolors Sogues, veïna de la ciutat. “És un tipus de festa que a pocs llocs se celebra, canvia molt la ciutat, t’introdueixes a una altra època, la gent s’implica molt, he vist altres llocs, però aquí a Tortosa la gent s’implica més, encara que no sempre sigui activament el fet de vestir-se ja se’ls introdueix a l’ambient”, apuntava Alan Jiha, veí també de Tortosa. Alguns assistents de l’acte inaugural, fins i tot, estaven emocionats, degut a la implicació de la seva família dins la festa. “És un cúmul d’emocions perquè actua el petit, ma filla i el meu nebot, (…) no sé com explicar-ho”, deia emotiva Mª José Bernegué, veïna de Tortosa.

Alguns ciutadans explicaven que el que més els agrada de la festa és l’ambient i els espectacles. “Són de l’època i en poca cosa fan molt d’espectacle. No necessiten electricitat ni res, com era abans que no tenien res i en poca cosa en feien molta”, comentava Alan Jiha, veí de la ciutat. Una altra veïna de la ciutat, Dolors Sogues, deia que el que més li agrada és veure els abanderats i com els grups que venen d’altres ciutats desfilen pels carrers vestits de l’ època. Afegia també que és una festa per passar amb amics, menjar, beure i escoltar música.

Un altre dels fets que destaquen d’aquests dies festius és que no només els gaudeixen les tortosines i els tortosins sinó també els veïns d’altres poblacions, que s’apropen a la ciutat per endinsar-se a la Tortosa del S.XVI. Així ho explicava Jordi Ginés, veí de Barcelona: “La festa està molt bé, és un tipus de festa que no es fa a totes les ciutats i està molt bonica perquè a Barcelona aquestes coses no es fan. I està bé fer-la tots els anys, jo m’ho passo molt bé amb els espectacles i tot”.

A més, enguany, segons va afirmar el regidor de festes i serveis de Tortosa, Domingo Tomàs, la festa serà més internacional que mai.