“Hop! Peripècia!” inicia les audicions escolars

  El nou cicle consta de 8 audicions, amb sessions des d’educació infantil fins a l’ESO

  El nou cicle d’audicions escolars a l’Auditori Municipal Enric Granados ha començat aquest dilluns amb dues sessions matinals de “HOP! PERIPÈCIA!” per a alumnes de 4t de primària. “HOP! PERIPÈCIA!” és un espectacle de la companyia Lleida Òpera, en què el circ és l’excusa perquè els alumnes puguin gaudir d’un seguit d’àries, duos i trios (tipus de cançons que pertanyen a aquest gènere). D’una forma amena i divertida es poden descobrir compositors com ara W.A. Mozart, G. Puccini, G. Donizetti, entre d’altres, i entendre les històries que s’amaguen rere cada nota.

  Hi han assistit 1.512 alumnes i mestres provinents de 36 centres educatius de primària i d’educació especial, la major part de Lleida ciutat, i també de diferents escoles de comarques.

  L’Auditori Municipal Enric Granados i el Servei d’Educació de la Regidoria de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports han programat, un any més, el cicle d’audicions escolars, amb sessions per a alumnes des d’educació infantil fins a l’ESO. El cicle finalitzarà el 21 de març i consta de 8 audicions.

  Lleida Òpera està formada per: Marta Bonet, soprano; Francesc Jové, tenor; Carles València, baríton, i Purificació Terrado, piano. La direcció escènica i l’actuació teatral és a càrrec del director de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, Antonio Gómez. La direcció musical és a càrrec de Francesc Jové i la producció és de l’Aula Municipal de Teatre.
  Les audicions compten amb el suport d’una guia didàctica que es troba penjada al web.

  El cicle d’audicions escolars compta des de fa anys amb la col·laboració d’Obra Social Ibercaja. Està obert també a l’assistència, a través del programa Apropa Cultura, de col·lectius de persones en risc d’exclusió social.

  El Cicle d’Audicions Escolars és una activitat inclosa dins el programa municipal “Educació a l’abast”, que inclou el conjunt d’activitats que s’ofereixen per als centres educatius, tant des de les diferents regidories com per part d’entitats privades i institucions educatives.