El Grup de Trastorn Bipolar de Reus tractarà l’estrès en la primera sessió de 2018

  Les trobades següents estan programades el 20 de febrer, el 20 de març, el 17 d’abril, el 22 de maig i el 19 de juny

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El Grup de Trastorn Bipolar de Reus es tornarà a reunir, per primer cop l’any 2018, aquest dimarts 23 de gener a les 19 h al Centre Cívic del Carme (pl. de la Patacada, 10), en el marc de les sessions de treball periòdiques organitzades per l’Associació de Trastorn Bipolar de les Comarques de Tarragona, que compten amb el suport de la Regidoria de Benestar Social. Aquesta trobada porta per títol “Estrès i Trastorn Bipolar”. Les trobades següents estan programades el 20 de febrer, el 20 de març, el 17 d’abril, el 22 de maig i el 19 de juny.

  D’una banda, l’estrès pot ser un dels factors presents tant en l’aparició del Trastorn Bipolar com en els diferents episodis de la malaltia. Tot i no ser la causa, en persones amb predisposició a patir la malaltia en pot provocar el debut i en persones que ja pateixen la malaltia, els episodis d’estrès sovint provoquen recaigudes. D’altra banda, el Trastorn Bipolar, de la mateixa manera que altres malalties cròniques, també pot causar estrès en la persona que el pateix i en la seva família. Per tot això, conèixer la relació entre estrès i Trastorn Bipolar i dotar als malalts i a les seves famílies d’estratègies d’afrontament de l’estrès, ajuda a mantenir la malaltia controlada i a aconseguir l’estabilitat del malalt.

  A les trobades, que són gratuïtes i van a càrrec de Teresa Carot, psicòloga especialitzada en trastorn bipolar, pot assistir qualsevol persona afectada per aquest trastorn i familiars. Es tracta de posar en comú experiències i projectes amb el lideratge d’una professional sanitària especialitzada en la malaltia, que es responsabilitza del grup i dels continguts i que garanteix que les estratègies terapèutiques que es plantegen són les que han demostrat eficàcia en el tractament d’aquest trastorn.

  La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, valora de manera positiva la consolidació d’aquest grup a la ciutat: «el fet que persones amb malalties mentals i les seves famílies es trobin un cop al mes per tractar amb una professional tot allò que els preocupa, els dota d’eines per millorar la qualitat de vida i els ajuda a normalitzar la situació que viuen».

  El trastorn bipolar
  El trastorn bipolar és una malaltia greu que no té per què ser incapacitant, atès que en l’actualitat hi ha tractaments eficaços que permeten millorar la funcionalitat i la qualitat de vida de les persones afectades. En canvi, el desconeixement d’aquests recursos, així com la manca d’adherència als tractaments, es relaciona amb un curs i pronòstic de la malaltia més desfavorable.

  L’Associació de Trastorn Bipolar de les Comarques de Tarragona
  L’Associació de Trastorn Bipolar de les Comarques de Tarragona treballa amb les persones afectades pel trastorn bipolar i amb les seves famílies per millorar l’evolució de la malaltia i la qualitat de vida de les persones que la pateixen. Per això, proporciona informació sobre la malaltia i sobre els recursos assistencials, orientant i prestant suport a pacients i familiars a través dels grups psicoeducatius. També organitzen conferències i xerrades adreçades a la població general amb l’objectiu de donar a conèixer la malaltia i contribuir a la lluita contra l’estigma associat al trastorn bipolar.