Fundació Endesa i Càritas Tarragona aposten per la inserció laboral amb dos cursos de formació ocupacional

Avatar photo

Fins ara, el 61% dels alumnes ja ha trobat feina en l'àmbit en el que s'han format, la majoria a jornada completa

Lliurament de diplomes de la V edició del ‘Curs d’auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis’ i de la I edició del ‘Curs Bàsic d’Atenció Domiciliaria’. Cedida.

La Fundació Endesa i Càritas Diocesana de Tarragona han clausurat la cinquena edició del “Curs d’auxiliars de muntatge  d’instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis” i la primera del “Curs Bàsic d’Atenció Domiciliària” que organitzen conjuntament i amb la col·laboració de l’Institut de Formació Professional Comte de Rius de Tarragona –on es fan els cursos–  i la fundació privada Formació i Treball. Hi han participat 37 persones en situació d’atur i de vulnerabilitat, un 61% de les quals ja han trobat feina en l’àmbit en el que s’ha format. L’objectiu és continuar augmentant el nivell d’ocupabilitat d’aquestes persones.

L’acte acadèmic de cloenda i de lliurament de diplomes, que s’ha dut a terme al mateix centre d’educació professional, ha comptat amb la presència de la directora de projectes de la Fundació Endesa, Glòria Juste, del director de Càritas diocesana de Tarragona, Salvador Grané, i del responsable RSC a Càritas Espanyola, Pedro Barquero, que han estat acompanyats del director de l’Institut Comte de Rius, Narcís Almena, i del tècnic de formació de la Fundació Formació i Treball, Francesc Bermúdez.

En l’última memòria publicada per Càritas es destaca que un 71% de la població atesa es troba en situació d’atur i un 66% presenta uns nivells formatius molt baixos o pràcticament inexistents. Des de l’anàlisi d’aquesta realitat s’han creat nous projectes i eines per donar resposta material i emocional a les necessitats plantejades, fent una aposta pels projectes sociolaborals i formatius.

Un bon exemple en són aquests dos cursos, que de la mà de la Fundació Endesa, i des dels seus inicis, l’any 2014, hi han participat un total de 115 persones. D’una banda, el “Curs d’auxiliars de muntatge  d’instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis” ha estat de 500 hores i, a més de formar els participants en electricitat, també se’ls ha ajudat a desenvolupar matèries transversals com les habilitats personals, l’orientació laboral, la prevenció de riscos laborals i la informàtica. D’altra banda, el “Curs Bàsic d’Atenció Domiciliària” va estrenar-se el passat mes de febrer amb una durada de 265 hores i ha inclòs matèries com la neteja domèstica, higiene i organització de la llar, alimentació, dietètica i cuina, habilitats personals i socials, atenció a persones dependents i també orientació laboral, prevenció de riscos i igualtat.

D’aquesta manera, la formació ha permès als alumnes realitzar pràctiques no laborals en empreses del sector, que els ha capacitat per treballar en diversos àmbits laborals. Un dels resultats a destacar del curs és la millora de l’autoestima i de les capacitats i habilitats de l’alumnat de cara a la recerca activa d’ocupació i d’apoderament personal.

El perfil dels alumnes del curs és el de persones aturades de llarga durada d’entre 20 i 55 anys, amb un nivell bàsic de formació (o amb formació no reconeguda), coneixement de la llengua i residents al Camp de Tarragona. L’aprofitament dels cursos suposa el reconeixement dels coneixements adquirits, l’obtenció d’un certificat d’assistència, la derivació als itineraris oficials de recerca sociolaboral i l’acompanyament en la cerca de feina mitjançant el recolzament directe de Càritas de i de Fundación Endesa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Nous projectes en el marc del Mercat de l’Hort a la Taula

Notícia següent

Batlle celebra la incorporació de més mossos a Barcelona en els propers mesos

Notícies relacionades