El Fòrum del Talent d’Amposta enceta una nova etapa

  Apostarà pel debat filosòfic i la innovació social

  El pròxim dia 10 de maig es donarà el tret de sortida a una nova edició del Fòrum del Talent a Amposta, un projecte que en els darrers cinc anys s’ha convertit en un espai de trobada i innovació social per compartir noves mirades sobre el món. Aquest projecte de referència, impulsat pel Consell Comarcal del Montsià i finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, és una proposta per reformular, per desaprendre, i per trobarnos.

  Enguany, la programació i dinamització del projecte ha anat a càrrec de la cooperativa Surtdecasa.cat, que agafa el relleu de la iniciativa liderada pel consultor i psicòleg Santi López-Villa que havia fet créixer el projecte al territori, convertint-lo en un espai de trobada tant de la comunitat educativa, com empresarial o social de les Terres de l’Ebre. S’ha creat un nou espai web on poder trobar la informació http://forumdeltalent.com/ i també serà visible a les xarxes socials: https://www.facebook.com/forumdeltalent/

  El Fòrum del Talent és “una proposta de diàleg per ajudar-nos a crear societats més cohesionades i conscients” assegura Anna Zaera, que ha estat, juntament amb un grup promotor format per una desena de persones de diferents sectors, la responsable de programar les quatre sessions que tindran lloc durant l’any 2018, i en la que destaquen la del vinent dijous 10 de maig, a càrrec del consultor francès Sylvain Loubradou
  titulada ‘La desobediència i la vida conscient’; la del 28 de juny ‘Vida, bondat i comunitat’ a càrrec del filòsof Josep Maria Esquirol; i la del 4 d’octubre a càrrec de l’artista Marta Galán Sala amb el títol de ‘La comunitat i la representació d’un mateix’, a l’espera d’acabar de confirmar la darrera de les sessions que tindrà lloc al mes de novembre.

  El projecte del Fòrum del Talent entén el Desenvolupament Local des d’un punt de vista ampli, com el conjunt d’iniciatives que afavoreixen un procés re-activador de l’economia i dinamitzador de les societats locals. “No tenint en compte el desenvolupament econòmic, si no considerant que és un procés lent, complex i enriquidor, que ens ha de transportar cap a una comunitat adulta. El Fòrum pretén impulsar des de baix i de manera transversal la cooperació com a valor clau de la comunitat territorial; fomentar l’esperit crític des del punt de vista constructiu”, asseguren des de l’organització.