Flix commemorarà els dos anys de l’incendi amb la preestrena d’ “Entre cendres”

La preestrena del documental serà el 25 de juny i commemorarà els dos anys de l’incendi que va afectar les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià

Imatge de l'incendi de Ribera d'Ebre. Foto: Cedida.

El 26 de juny de 2021 farà dos anys de l’inici de l’incendi forestal que cremà més de 6.000 ha de bosc i camps de cultiu i que afectà els termes de vuit municipis de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià. L’any passat, en plena pandèmia, es va fer un acte simbòlic sense assistents, més enllà dels representants polítics dels pobles afectats, en què es va plantar una olivera per cada municipi a la finca de l’Ermita del Remei a Flix.

Aquest any, ja amb les restriccions més suavitzades i amb la possibilitat de poder commemorar la fatídica tragèdia amb els veïns i veïnes dels municipis, Flix acollirà la preestrena del documental Entre Cendres.

El film ha estat creat i realitzat per tres joves flixanques: Xènia Ciuraneta Rofes, Alba Francín Morales i Maria Pena Costa; graduades en Comunicació Audiovisual i Periodisme i amb experiència en la producció audiovisual. Segons expliquen, un cop passat l’incendi, van tenir clar que el succés no podia quedar en l’oblit i van creure que qui millor per deixar-ne constància que algú del territori que ho havia patit en primera persona.

El documental va més enllà de les flames fent una retrospecció de les principals causes que van conduir a aquest fet tràgic i invita a l’espectador a reflexionar sobre realitats sabudes, però sovint ignorades. Tot això ho fa de la mà de diversos testimonis que van viure l’incendi des de diferents àmbits, ja siguin representants de les institucions, professionals dels serveis d’emergències o pagesos que van haver de veure com  tota la seua feina s’esvaïa en segons. El documental té compte d’Instagram, @entrecendres, on s’han anat avançant alguns detalls com les persones que es podran veure al film.

L’acte commemoratiu i la projecció del documental tindran lloc el divendres 25 de juny  a les set de la tarda al Cinema de La Unió Social de Flix.

Adjuntem un fotograma del documental Entre Cendres.