Fira de Solstici d’Estiu i Revetlla de Sant Joan per celebrar la nit més màgica de l’any a Canyelles

  El Senyor Corrúpies torna a la Fira, on no faltaran les paradetes amb productes esotèrics, tarotistes, bruixes i altres elements de misteri

  Imatge cartell. Foto: Aj. Canyelles

  Correfoc, Baixada de Bruixes, Font Màgica i ball completen la Revetlla
  Canyelles dona la benvinguda a l’època estival amb una nova edició de la Fira del Solstici d’Estiu i una especial Revetlla de Sant Joan, el 23 de juny a partir de les cinc de la tarda. Una vetllada màgica plena de foc, llum, misteri, bruixes, foguera encesa per la Flama del Canigó, font dels desitjos, sopar popular, un correfoc i música i ball de revetlla amb orquestra, a la pista del Casal.

  8a Fira del Solstici d’Estiu
  En la seva vuitena edició, la Fira del Solstici d’Estiu inclou tots els ingredients tradicionals, com són parades amb productes esotèrics, pedres, tarotistes, bruixes i la participació, un any més, del Senyor Corrúpies, en Pancraç Farell, un mestre artesà que avalua el comportament de les persones a partir d’una peça de fang. Són les denominades Corrúpies, unes figures antropomòrfiques que tenen la virtut de representar, en cada marca, o línia impresa, conductes, comportaments i maneres de ser de les persones. L’art d’interpretar-les és el que fa el Senyor Corrúpies, que ha recuperat aquesta tradició ancestral de la Mediterrània. A la fira, situada al carrer Major, també hi haurà un Photocall Embruixat, on tots els nens que vinguin disfressats de bruixa o bruixot a la Fira podran fer-se una fotografia i endur-se un record i un petit obsequi.

  En el moment d’obrir-se la Fira també serà el moment en què s’encendrà la Font Màgica en què tothom hi pot abocar els seus desitgos, en aquesta nit tan especial de Sant Joan.

  A les 20:00 hores arriba la Flama del Canigó. I a les vuit del vespre, arribarà la Flama del Canigó, que els membres de l’Associació de la Flama del Canigó de Canyelles hauran portat al matí des del cim d’aquesta muntanya del Pirineu català, tal com marca la tradició. Serà el foc que encendrà la foguera i que il·luminarà la nit de Sant Joan a Canyelles. La Flama arribarà a l’Avinguda Raval, des d’on, acompanyada pels tabals de les colles de foc del municipi (Dracs de Canyelles, Canyafocs i Macabres) anirà fins a l’Ajuntament, cap a tres quarts de nou del vespre, on es lliurarà a l’alcaldessa Rosa Huguet. Es llegirà el tradicional manifest i la Flama quedarà exposada a la Plaça de l’Onze de Setembre fins al moment d’encendre la foguera.

  Mentre, a les nou del vespre, tindrà lloc el tradicional sopar de revetlla que organitza, un any més, l’entitat Dracs de Canyelles.
  Correfoc, a les 22:30 hores i Encesa de la Foguera i Baixada de les Bruixes, a les 24 hores
  I a dos quarts d’onze de la nit començarà el correfoc, en què participaran les tres colles de foc de Canyelles i diverses colles convidades. Un correfoc que acabarà amb una ballada conjunta de totes les colles participants a la placeta de la Bassa d’en Llot, moment que servirà perquè totes les colles facin un passadís des de la Plaça de l’Onze de Setembre i fins a la foguera, per on passarà la Flama del Canigó que a les dotze de la nit encendrà la foguera de Sant Joan. En aquell moment també tindrà lloc la misteriosa i espectacular baixada de les bruixes, que llegiran els seus maleficis abans d’encendre el foc màgic de la foguera.

  Tot seguit, començarà el ball de revetlla a la plaça del Casal.
  PROGRAMACIÓ DE LA FIRA DEL SOLSTICI D’ESTIU
  – A partir de les 17h: Obertura de la Fira, al carrer Major
  – A les 20h: Arribada de la Flama del Canigó
  – A les 21h: Sopar popular
  – A les 22:30h: Correfoc
  – A les 24 h: Baixada de Bruixes, Encesa de la Foguera
  – Tot seguit: Ball de Revetlla