Exposició sobre el reciclatge d’aparells elèctrics i electrònics a la biblioteca Pere Anguera

  L’Agència de Residus de Catalunya i la Fundació ECOLEC impulsen una campanya sobre aparells elèctrics i electrònics (RAEE), amb l’objectiu d’aconseguir incrementar la recollida de residus RAEE) i involucrar als distribuïdors com a element clau de la recollida (petits i grans distribuïdors) i implicant- los de forma activa en la recollida. La campanya es realitza a través d’una exposició que es podrà veure a la Biblioteca Pere Anguera fins al pròxim dia 14 d’abril.

  Les accions principals de la campanya són:

  Informar a la ciutadania que en el moment de comprar un aparell elèctric i electrònic nou, pot depositar l’aparell vell en el punt de venda. Aconsellar a la ciutadania la millor manera de reutilitzar i reciclar el RAEE.
  Accions de proximitat en centres comercials, mercats, mercadets, botigues AEE i en deixalleries mòbils i fixes.
  Tallers de reparació de petits i vells AEE en centres cívics i/o biblioteques
  Exposició itinerant interactiva en centres cívics i/o biblioteques
  Tot i que aquesta és una campanya destinada a incrementar la recollida selectiva d’aparells elèctrics i electrònics en desús, l’Agència de Residus de Catalunya i la Fundació ECOLEC, recorden que la prioritat del consumidor ha de ser la reparació i la reutilització d’aquests productes, el que suposa allargar la vida útil i col·laborar amb la correcta gestió dels residus. Si no pot, el consumidor disposa del sistema de recollida selectiva: deixalleries o punts verds.

  L’exposició consta de 3 plafons interactius que simulen l’exterior i l’interior de l’electrodomèstic. La informació dels panells està distribuïda per davant i darrere del plafó, per donar la volta als aparells i conèixer com és el seu interior. Cada plafó consta d’una interacció que fa que l’exposició sigui participativa. Aquestes interactivitats conviden al públic que és mirar l’exposició d’una manera divertida i diferent.

  L’objectiu principal és crear una reacció a l’espectador per tal de conscienciar-lo.