Èxit de l’exposició fotogràfica d’Agustí Centelles al Museu Morera

    El reportatge de Centelles sobre el bombardeig a Lleida es pot veure complet, per primera vegada

    Aquest diumenge s’ha fet la primera de les visites programades per al públic en general. Centenars de persones ja han passat per l’equipament municipal, per lliure o amb visites concertades, per veure el reportatge de Centelles sobre el bombardeig a Lleida, que per primera vegada es pot veure complet

    El Museu d’Art Jaume Morera ha ofert aquest diumenge la primera de les visites comentades per al públic en general previstes dins el programa de l’exposició “Agustí Centelles i el bombardeig de Lleida. Crònica d’un reportatge”. La mostra fotogràfica ha despertat l’atenció dels lleidatans que, bé per lliure, bé amb visites concertades, ja s’han atansat a veure el reportatge de Centelles. Aquesta és la primera vegada que s’exposa el reportatge complet de fotografies que va fer sobre el tràgic esdeveniment. El Museu Morera ha impulsat aquest projecte amb motiu del vuitantè aniversari del bombardeig del Liceu Escolar i pretén testimoniar el drama humà i les conseqüències d’un dels episodis més colpidors de la Guerra Civil a Catalunya.

    L’exposició està formada per 70 fotografies acompanyades d’una contextualització, de les portades de diaris d’arreu pel ressò internacional que va tenir el reportatge de Centelles i de 3 testimonis audiovisuals sobre els fets. Es pot visitar fins al 21 de gener. Les pròximes visites comentades seran els dies 3 de desembre i 14 de gener, a les 12 h (cal inscripció prèvia a Turisme de Lleida –c/Major, 31 bis / Tel 973 700 319 o a infoturisme@paeria.es). El preu de la visita és 4 euros. També es poden concertar visites per a grups o centres educatius. El Museu també ha preparat una taula rodona el dimecres 29 de novembre sobre els valors ètics i informatius del fotoperiodisme.

    L’exposició forma part del programa de celebració dels 100 anys del Museu d’Art Jaume Morera.