Eurecat ofereix beques de doctorat en col·laboració amb la Rovira i Virgili

  La URV col•labora com a soci acadèmic amb el centre tecnològic, en el marc de les beques Vicente López

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Diversos departaments de la Universitat Rovira i Virgili(URV) col•laboren com a soci acadèmic en el nou programa de beques “Vicente López” del centre tecnològic Eurecat, que ofereix un total de disset places per a doctorants en camps d’alta especialització de les àrees industrial, digital i biotecnològica, que s’incorporaran a la plantilla d’Eurecat a partir de setembre.
  Les beques, que comprenen diversos camps d’alta especialització de les àrees industrial, digital i biotecnològica, tenen la finalitat de fomentar la realització de tesis doctorals i afavorir la transferència tecnològica a la indústria en àmbits que van des de l’analítica de dades en medicina fins al desenvolupant de noves tecnologies energètiques d’economia circular o l’ús de bateries reversibles fotosintètiques.

  En conjunt, els temes de les tesis doctorals estan vinculats a Big Data, Data Science, eHealth, ciberseguretat, nutrició personalitzada, sistemes intel•ligents, ciències òmiques, materials polimèrics, energia, sostenibilitat, impressió funcional, materials compostos, nous processos, catalitzadors, materials metàl•lics, teixits funcionals i robòtica, entre altres camps.

  El programa de beques “Vicente López” oferirà contractes predoctorals a Eurecat entre 2018 i 2020, vinculats a la realització de tesis doctorals i amb dedicació a temps complet.Les candidatures per a la primera convocatòria es poden presentar de manera telemàtica al web d’Eurecat fins al 24 de juny. El procés de selecció es realitzarà entre el 25 de juny i el 20 de juliol i els primers seleccionats s’incorporaran a la plantilla d’Eurecat a partir de l’1 setembre.
  El programa porta el nom del doctor Vicente López Martínez “per la seva aportació al sistema català d’innovació”, on va treballar “intensament promovent els vincles entres les universitats, els centres tecnològics i les empreses”, destaca el director científic d’Eurecat, Lluís Arola.

  En les seves paraules, “Vicente López va ser fundador del centre tecnològic Barcelona Media, avui integrat a Eurecat, i va excel•lir en els camps de la investigació, de la gestió i de l’emprenedoria”.

  Implantació al territori
  El programa de beques “Vicente López” fomentarà la innovació en sectors de rellevància estratègica a les onze seus que Eurecat té a Catalunya, motiu pel qual s’han establert aliances amb diferents universitats d’arreu del territori, que actuaran com a soci acadèmic durant el seu transcurs. En aquest sentit, a més dela Universitat Rovira i Virgili, participen en el programa les universitats Pompeu Fabra, la Politècnica de Catalunya i l’Autònoma de Barcelona, així comla Universitat de Lleida i la Universitat de Girona.

  A banda, també hi col•labora l’institut Català d’Investigació Química, amb seu a Tarragona, i la Universitat de la República d’Uruguai, en un projecte conjunt amb la Universitat de Lleida.
  Podeu ampliar la informació o sol•licitar entrevistes al Gabinet de Premsa d’Eurecat a l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630 425 169.

  Sobre Eurecat
  Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de600 professionals que generen un volum d’ingressos de 47 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors.Amb instal•lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró,Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 8 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecataccelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org