Estat Islàmic amenaça Espanya amb nous atemptats

  El vídeo mostra imatges de l'atac a Barcelona i de les concentracions de record a les víctimes, i assegura que "mai no us deixarem tranquils"

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  l’Estat Islàmic amenaça de nou Espanya amb un nou vídeo que ha difós a través de la seva xarxa a l’aplicació de missatgeria Telegram, on alaba el seus “germans”, que el passat dijous van atemptar contra Barcelona i Cambrils i adverteix a tot l’Estat que recuperarà Al Ándalus i retornarà als cristians la sang vessada per la Inquisició espanyola.

  L’enregistrament, al que ha tingut accés Europa Press, està centrat en els atemptats de Barcelona i en ella apareixen dos presumptes terroristes de l’Estat Islàmic. Un d’ells, identificat en la imágen com “Al Qurtubí” –en castellà, el cordovès–, llança una clara amenaça els “cristians espanyols” als quals demana que no oblidin la “sang vessada dels musulmans de la Inquisició espanyola”.

  “Venjarem la vostra matança, la que esteu fent ara amb l’Estat Islàmic”, adverteix en una intervenció acompañada d’imatges dels atemptats de Barcelona, en les quals apareix el recorregut que va fer la furgoneta que va atropellar massivament a La Rambla als vianants, les forces de seguretat després de l’atemptat y la retirada del vehicle per part de la Policia després de l’atropellament.

  El citat terrorista amenaça també amb recuperar Al Àndalus: “Amb el permís d’Al·là, Al Àndalus tornarà a ser el que va ser, terra de califat”.

  L’enregistrament s’inicia amb imatges d’un informatiu anglès explicant l’atemptat de Barcelona i prossegueix amb imatges de la ciutat presa per les forces de seguretat, bombers, sirenes i cotxes de la policia després de la massacre, alhora que una veu en ‘off’ va dient en àrab el mateix que després explica un dels terroristes en el citat vídeo en espanyol.

  Al vídeo es poden veure plànols de la concentració contra els atemptats que va tenir lloc a Barcelona i que va estar encapçalada pel Rei Felipe VI, el president del Govern central, Mariano Rajoy i el president de la Generalitat catalana, Carles Puigdemont.

  I se succeeixen imatges d’informatius en diverses llengües, així com les declaracions d’un testimoni en les que assegura que es veia “pànic” en la gent. Un altre dels terroristes que intervé en el vídeo, identificant-se com “Abusalmán Al Andalusí” –Abusalmán l’andalús–, també parla en espanyol, però amb molt accent i un llenguatge de difícil comprensió. Amenaça: “Nosaltres no deixar a vosaltres tranquils, mai de la vida”.

  Durant tot el vídeo sona una música en francès i conclou amb imatges de l’autor de l’atemptat a Barcelona a La Rambla, Younes Abouyaaqoub i la de Mariano Rajoy i el Rei.