Esquerra Republicana Reus aposta per la sobirania energètica a la ciutat

Els membres de la Candidatura d'ERC Reus, Marina Berasategui, Xavier Alagarda i Raimon Martí s'han reunit amb l'Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres

0
173
Imatge cedida
Circ Raluy Legacy 728×90

Aquest divendres, els membres de la Candidatura d’ERC Reus, Marina Berasategui, Xavier Alagarda i Raimon Martí s’han reunit amb l’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres, una associació de cooperació per al desenvolupament multidisciplinar formada per professionals, docents i estudiants, que treballa per garantir l’accés universal al serveis bàsics, respectant sempre les característiques culturals i tècniques.

La reunió mantinguda neix del compromís per part d’Esquerra Republicana Reus d’escoltar les seves propostes després d’assistir el passat 30 d’abril a l’acte que va organitzar l’Associació.

Algunes de les mesures proposades pel grup municipal i que es comprometen seriosament a valorar-ne la seva viabilitat si el proper 26 d’abril guanyen l’alcaldia, són les següents.

  • Promoure un canvi d’ordenança municipal que permeti l’aplicació de la llei 24/2015. Des d’ERC Reus consideren que “és l’ajuntament qui pot i ha de fer front a les situacions d’emergència però són les companyies subministradores les que han de garantir-ne el servei”. En aquest sentit es comprometen a impulsar això amb punts d’assessorament energètics, dotats de recursos suficients, per a que els reusencs i reusenques puguin defensar els seus drets energètics. Consideren necessari desvincular les ajudes d’emergència energètica dels Serveis Socials degut a la seva complexitat en la gestió.
  • Creació i creixement de projectes que treballin aspectes de reutilització, reciclatge, sostenibilitat i economia circular i/o eficiència energètica. En aquest aspecte, el grup municipal proposa la creació d’una Oficina de Sostenibilitat Local que treballi aquestes qüestions i alhora serveixi d’observatori ciutadà i contribueixi en l’anàlisi metabòlic de la ciutat.
  • Creació d’una auditoria energètica dels equipaments municipals per tal d’establir plans d’acció per a la millora de la seva eficiència energètica. D’aquesta manera, afirmen, els estalvis obtinguts seran destinats íntegrament al fons per a casos d’emergència energètica.

Les mesures que proposa Esquerra Republicana de Reus, si obté l’alcaldia, s’emmarquen en un context de demanda social de l’energia com a dretbàsic ide  control democràtic de les decisions en les qüestions energètiques. I, d’altra banda, reduir el consumd’energia mitjançant l’eficiència energètica, per fer-ne un ús responsable i per assegurar un subministrament bàsic a tots els ciutadans.

FER UN COMENTARI