Es reprèn el servei de lloguer de vehicles verds compartits d’Ubeeqo

  Amb la represa, s’hi incorporen 12 vehicles nous híbrids amb etiqueta Zero

  El servei de carsharing de la marca Ubeeqo, que opera a la ciutat des de l’estiu de l’any passat, ha reprès la seva activitat després de l’aturada provocada per l’estat d’alarma de la Covid-19. Amb la represa del servei, s’hi incorporen 12 vehicles nous híbrids amb etiqueta Zero, que estan aparcats en dotze punts estratègics de la ciutat i es poden llogar per hores o per dies, tant per part de particulars com d’empreses.

  Amb l’objectiu de lluitar contra els efectes del canvi climàtic i la contaminació ambiental, el Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet inclou entre les mesures que s’han d’aplicar a la ciutat el foment de l’ús compartit de vehicles (carsharing). Es calcula que cada cotxe d’aquest sistema substitueix deu vehicles particulars de l’espai públic.

  En aquesta línia, l’Ajuntament va aprovar l’any passat l’atorgament a l’empresa Ubeeqo (Europcar Mobility Group) d’una llicència d’ocupació temporal a la via pública d’instal·lació de dotze reserves d’estacionament, ampliables fins a vint, per prestar un servei de lloguer de vehicles verds compartits. Entre les condicions de la llicència, s’indica que el 100 per cent de la flota de vehicles del servei, que són propietat de l’empresa, ha d’estar composta per turismes híbrids, de molt baixes emissions.

  El carsharing consisteix en la possibilitat de llogar un vehicle per hores, de forma que permet la realització de viatges de distància mitjana o llarga sense obligar a la propietat del vehicle. Representa avantatges perquè permet l’ús de vehicles a diverses persones de manera flexible, disminueix la necessitat de places d’aparcament i, sobretot, és un sistema molt adequat per a empreses o treballadors que requereixen desplaçar-se dins la seva jornada laboral.

  Per garantir-ne un bon ús com a mitjà de transport alternatiu i complementari, les reserves de places s’han d’ubicar prop de nodes de connexió ferroviària i d’estacions de metro; al Districte Econòmic, polígons industrials i altres pols d’activitat econòmica i cultural; als centres de serveis, sobretot sanitaris i educatius, i a les zones comercials. I també s’ha de garantir la permeabilitat d’usuaris d’altres municipis, cobrint les àrees limítrofes.

  Les reserves autoritzades d’estacionament del servei estan ubicades a:

  • Ctra. de Collblanc, 17 (metro Collblanc)
  • C. de Santiago Ramón y Cajal, 2 (metro Santa Eulàlia)
  • C. de Natzaret, 2 (FGC Ildefons Cerdà/C-31)
  • Pl. d’Europa/av. d’Amadeu Torner (FGC Europa-Fira)
  • Rbla. de la Marina (metro Bellvitge)
  • Rbla. de la Marina, 415 (metro i FGC Avinguda Carrilet)
  • Av. del Carrilet, 87 (entre c. del Comerç i c. del General Prim)
  • C. de Lleida, 30 (CAP Just Oliveras)
  • C. de París, 24 (Collblanc)
  • Av. del Doctor Ramon Solanich i Riera, 27 (metro Pubilla Cases)
  • Av. de Catalunya, 2 (metro Torrassa)
  • Pl. d’Europa, 3 (metro L9 sud

  Les reserves d’estacionament del servei de vehicles verds compartits estan senyalitzades reglamentàriament amb marques viàries i amb senyals verticals específics de tipus informatiu.

  En la represa del servei, Ubeeqo reforça el protocol de neteja i higiene del seus cotxes amb la desinfecció dels elements interiors i exteriors més utilitzats, i posa a disposició dels usuaris informació sobre la data i hora de la darrera desinfecció del vehicle.