Es presenta a la població el projecte de l’autòdrom del Terramar de Sant Pere de Ribes

S’han fet dues presentacions públiques, una a Roquetes i l’altra a Ribes. Es preveu que el projecte comenci a funcionar l’any 2020

0
439

El grup promotor d’esdeveniments esportius Gran Prix i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes han presentat, en dues sessions públiques obertes a tota la població, el projecte del nou Autòdrom de Terramar, que en aquests moments es troba en exposició pública. Una iniciativa que tant el grup impulsor com el Consistori duen treballant des de fa tres anys amb paràmetres de respecte i sostenibilitat per tirar endavant un centre d’esdeveniments i de lleure integrat a l’entorn. L’activitat principal estaria vinculada als salts d’hípica a escala internacional, el món del motor i la promoció d’una àmplia varietat d’actes i presentacions. En les dues presentacions públiques, la de dilluns 17 de desembre, a la sala d’actes Josep Lluís Palacios de la Casa de la Vila, a Ribes, i la de dimecres 19 a la sala polivalent de la Biblioteca Josep Pla, a les Roquetes, es varen explicar els diferents aspectes i detalls del projecte.

El món dels cavalls serà el protagonista indiscutible del nou espai. Els esdeveniments eqüestres que es programaran seran gratuïts, d’accés lliure i amb voluntat d’atreure públic familiar. A més, segons el grup promotor, es vetllarà pel correcte tractament dels residus que generin els cavalls, evitant males olors i filtracions al subsòl. Gran Prix també va deixar molt clar que el nou espai no acolliria macro-esdeveniments, tals com festivals de música, concerts, carreres de cotxes o discoteques. La integració amb l’entorn i amb la manera de fer local, segons es va assegurar a les presentacions, és condició sine qua non al desenvolupament del projecte. L’altra vessant contemplat és el món del motor, aprofitant la singularitat de l’emplaçament, però allunyant-se d’organitzar esdeveniments que atreguin un públic massiu. Es vol potenciar, en canvi, les presentacions de cotxes i d’altres productes, els rodatges publicitaris i els cotxes clàssics.

La iniciativa vol recuperar l’equipament per preservar el seu valor històric, potenciar-ne el paisatge i promoure la polivalència d’activitats. Tant és així que a l’espai central està previst ordenar un gran recinte amb zones d’aprofitament que abraça la pista, les esplanades multifuncionals al centre, terrasses al nord i els espais d’implantació de quatre hotels que se situarien als perímetres. Es pretén restaurar i preservar el circuit, la masia de Can Sidós, els edificis Champions i Palau dels Frares, les grades i els boxes que encara es mantenen amb el propòsit d’integrar-los al projecte. De fet, és l’únic autòdrom d’aquestes característiques que conserva intactes tots els seus elements originals i es dóna el cas que és un dels primers circuits construïts a tot el món, datat del 1923, que es va convertir en el primer a l’Estat espanyol i el quart a escala mundial.

En total es preveu construir 43.000 m2 de sostre dels 90.000m2 edificables que permet el Pla General, s’utilitzaran materials i sistemes de construcció sostenibles i es vetllarà pel reaprofitament de recursos naturals. La superfície total del recinte és de 69 hectàrees i es preveuen nous accessos al recinte: un per l’est, al costat de la urbanització Rocamar, un altre al nord, a prop de la urbanització Vallpineda, que presumiblement connectaria amb la C-32, i un altre al sud, que consistiria en millorar l’únic ramal existent d’accés al recinte, que actualment no està asfaltat.

Els promotors volen posar-lo en marxa el 2020, per bé que abans caldrà dur a terme unes obres amb una durada prevista de quinze mesos. En una segona fase, es construiran els quatre hotels previstos que tindran un total de 260 habitacions. D’aquests, dos seran de quatre estrelles (un patrimonial vinculat a l’edifici de Can Sidós i un de nova construcció), hi haurà un cinc estrelles tipus bungalows i l’altra serà un petit hotel-boutique. L’any 2022 podria estar a ple rendiment i donar feina a 120 persones permanents i a una setantena de temporals més. L’impacte econòmic estimat xifra entre els 6 i 8 milions d’euros les despeses en estudis i construcció i d’1 a 3 milions anuals pel manteniment, seguretat, neteja i subministraments. També es calcula que deixarà d’1 a 3 milions d’euros en nits d’hotel i més de 10 milions en despeses turístiques anuals.

FER UN COMENTARI