ERC Tarragona lliura el XIIè premi Montserrat Bertran a Núria Francino

  ERC Tarragona concedeix el premi Montserrat Bertran des de l’any 2007 en motiu del Dia Internacional de la Dona

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  La llarga trajectòria de Núria Francino en l’àmbit cultural tarragoní l’ha fet mereixedora del premi Montserrat Bertran que lliura ERC Tarragona en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Núria Francino destaca per la seva implicació en diverses iniciatives culturals de la ciutat, vinculada al món del cant coral i la pedagogia. Cofundadora i directora de la coral infantil ‘Els Rossinyols de Tarragona’ i membre de la junta directiva del Cor Ciutat de Tarragona, Francino ha col·laborat activament en l’organització de diverses edicions de la Setmana Cantant de Tarragona. Precisament els seus companys del Cor Ciutat de Tarragona no es van voler perdre el reconeixement que li va fer ERC aquest diumenge al pati Jaume I de l’Ajuntament oferint als assistents una petita actuació coral.

  El Premi Montserrat Bertran

  ERC Tarragona concedeix el premi Montserrat Bertran des de l’any 2007 en motiu del Dia Internacional de la Dona, reconeixent figures femenines que han destaquen per la seva tasca desensibilització envers la causa feminista, la igualtat de drets entre homes i dones i la visibilització i participació social de les dones a la ciutat de Tarragona’.

  El guardó reivindica la figura de la pedagoga Montserrat Bertran, qui va ser directora de l’Escola Normal de Tarragona l’any 1936. Bertran va exercir també de professora numerària de Pedagogia i va ser una activa defensora de la llengua i les llibertats del poble de Catalunya. Encarregada de les classes de català a l’Escola Normal, Bertran també va ser nomenada Delegada de l’Associació de l’Ensenyança Catalana a les comarques tarragonines.

  En anteriors edicions del premi han estat guardonades persones com Maria Cinta Comí Tono, peixatera del Mercat Central, i la presidenta d’Òmnium Tarragonès Rosa Maria Codines