ERC reivindica una ordenança que reguli l’urbanisme al Centre Històric

    Els republicans han criticat la inactivitat de la Fundació del Paisatge Urbà de i es pregunten què va fer el seu gerent

    El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria ha denunciat les actuacions desordenades que s’estan duent a terme al Centre Històric i que -segons afirmen- son poc o gens respectuoses amb la idiosincràsia del barri. En aquest sentit, els republicans han exigit a l’equip de Govern la redacció d’una ordenança específica per a aquesta part tan emblemàtica de la ciutat de Lleida. El grup municipal d’esquerra republicana considera que aquest document hauria d’incloure la regulació sobre la tipologia dels seus habitatges, l’embelliment de l’espai públic i privat així com el manteniment de les construccions, posant l’accent amb la sostenibilitat, l’adequació estètica respectuosa amb les característiques de la zona i l’eficiència, per tal de protegir el barri.

    Malgrat que el portaveu d’ERC-Avancem, Josep Maria Baiget ha aplaudit la iniciativa de la Fundació de voler crear una proposta d’Ordenança del Paisatge de Lleida, ha demanat celeritat en la seva redacció. “Tenint en compte que la feina troncal d’aquesta Fundació era la d’elaborar una proposta d’ordenança del paisatge, ja era hora que després de tots aquests anys finalment vulgui iniciar la feina per qual cosa la Fundació va ser creada”, afirma Baiget.

    El regidor també critica la inactivitat de la Fundació del Paisatge Urbà de Lleida durant tots aquests mesos que ha estat sense gerent, “però el que realment ens preguntem és què va fer el gerent Jesús Costa durant tot el temps en què va estar contractat per la Paeria, perquè ja fa anys que parlem de l’Ordenança del Paisatge i nosaltres només hem vist esforços destinats al Club Banyetes”.

    Segons han afirmat els republicans, en l’Ordenança del Paisatge, com a document que reguli la gestió i el gaudi del paisatge urbà de la ciutat, hi hauria d’haver un tractament específic i diferenciat del barri antic de Lleida, per això han sol·licitat que es redacti l’ordenança del Centre Històric, la qual s’incorporaria a la del Paisatge quan aquesta estigués redactada. Segons Baiget, “el nostre barri més antic no pot esperar a una ordenança general que, vista l’experiència, no sabem quant tardarà a estar enllestida”.