ERC i PDeCAT aproven les mocions de censura als CC del Baix Ebre i el Montsià

    Sandra Zaragoza i Carme Navarro assumeixen la presidència del Consell Comarcal del Baix Ebre i el Consell Comarcal del Montsià, respectivament

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    ERC i el PDeCAT han aprovat aquest dimecres les mocions de censura contra els presidents socialistes dels consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià, Enric Roig i Francesc Miró, respectivament. Al Baix Ebre, la moció de censura ha prosperat amb 16 vots a favor i 6 en contra. Els socialistes ho han considerat com “una traïció i un engany” dels republicans amb qui han governat fins ara i han qüestionat la futura “bona entesa” de les dues formacions polítiques al territori. Roig ha rebutjat que el 155 o l’empresonament i exili del Govern sigui la justificació per trencar el pacte que tenien amb Esquerra i ho ha atribuït a “mecàniques locals de Tortosa i certes aspiracions lícites de consellers per resituar-se”. La nova presidenta del Baix Ebre és Sandra Zaragoza i del Montsià, Carme Navarro, que ja havia liderat l’ens comarcal fins al juny. Al consell del Montsià la moció ha prosperat amb 18 vots a favor, 5 en contra i dues abstencions.

    El ja expresident Enric Roig ha assenyalat que és la primera vegada que s’utilitza aquest recurs en els gairebé 30 anys d’història del consell i que s’ha tret un president, fruit “d’un acord estable”, per uns motius “sobradament rebatuts”. Tot i això, l’expresident s’ha mostrat disposat a seguir treballant en benefici de la comarca des de l’oposició i ha tingut agraïments per la feina i el suport dels treballadors del consell comarcal.

    La nova presidenta del consell comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, s’ha mostrat empàtica amb els vots en contra a la moció i ha destacat el “to constructiu i positiu” que han tingut els socialistes de cara al futur de l’ens comarcal. “Havíem de ser coherents i avui és un reflex del que passa a la nostra societat”, ha apuntat. Al Montsià, la moció de censura impulsada pel PDeCAT i ERC ha tingut 18 vots de suport, 5 abstencions -dels consellers del PSC- i dues abstencions –de PP i Entesa-. La republicana Carme Navarro ha rellevat el socialista Francesc Miró. Els demòcrates i els republicans han avingut a què la força més votada a cada consell comarcal sigui qui assumeixi la presidència fins al final de la legislatura.