ERC es reuneix a Tarragona per convertir-la en una de les “ciutats republicanes, ciutats de progrés”

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  El vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’Esquerra Pere Aragonès, el conseller d’Ensenyament Josep Bargalló, la portaveu i diputada al Parlament Marta Vilalta, la diputada al Congrés Ana Surra i el candidat i actual portaveu a l’Ajuntament Pau Ricomà s’han reunit aquest diumenge a Tarragona per iniciar, en un acte obert a la ciutadania, la campanya “Ciutats republicanes, ciutats de progrés”. Durant aquesta presentació, els principals objectius han sigut donar a conèixer els candidats a les eleccions municipals i reivindicar un cop més l’alliberament dels presos i preses polítiques, així com el retorn dels exiliats.

  L’encarregat d’encetar l’acte ha sigut el portaveu a l’Ajuntament, Pau Ricomà, que ha recordat l’opinió d’aquells que diuen que Tarragona està dividida en dos, reflexionant sobre els problemes de la ciutat, que són problemes “de convivència, d’edificis i locals buits, de seguretat, sobretot de neteja, i finalment, massa sovint, problemes de rates”. Al cap i a la fi, són els mateixos en tots els barris i, per tant, segons Ricomà, Tarragona està unida i n’hi ha només una.

  Ricomà també ha aprofitat per instar a la ciutadania que reclami, perquè “tenen tot el dret del mon a exigir a l’Ajuntament els serveis socials i culturals que es mereixen, (…) per fer de Tarragona una ciutat digna com es mereixen”.

  Per la seva banda, la diputada al Congrés, Ana Surra, ha fet èmfasi en l’aspecte de la immigració a Tarragona, ressaltant la importància de saber si poden exercir el seu dret de vot o no, ja que actualment hi ha 12 països que tenen un conveni de reciprocitat i permeten votar. Surra insta a la comunitat llatina a unir-se amb el seu partit, ja que “des que el món és món, les coses s’han obtingut si la gent s’organitza i lluita unida pels seus drets”, posant com exemple la situació actual dels pensionistes, que batallen per una pensió respectable.

  Durant l’acte, no han faltat pas les referències i mencions als companys i companyes empresonats. La diputada al Parlament, Marta Vilalta, ha llegit una carta de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, empresonada al Centre Penitenciari Mas d’Enric (El Catllar), en la qual es disculpava per no poder assistir a l’acte i agraïa l’escalf que estava rebent, malgrat del mur que l’aïlla.

  Vilalta ha donat un missatge de perseverança, remarcant que “això ja no només va d’independència, (…) en l’últim any hem vist com això també va de democràcia, de justícia i per tant seguirem reclamant aquesta justícia i seguirem treballant per la democràcia”. “No permetrem que se’ns carreguin el nostre país” ha reblat Vilalta, assegurant així que pretenen unir forces amb organitzacions civils i socials sobiranistes, per tal de “seguir recordant aquell esperit del 3 d’octubre”.

  Les crítiques cap a l’Ajuntament no han passat desapercebudes pel conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, qui ha explicat que durant una visita a les escoles de la ciutat, les primeres queixes no han estat contra la Generalitat, com afirma que sol passar, sinó contra el consistori. D’aquesta manera, Bargalló ha manifestat que l’Ajuntament “no hi ha projecte, no es sap què es vol fer”. Com a exemple d’aquesta indecisió que rodeja el municipi, el conseller ha esmentat l’Anella Mediterrània, que actualment no s’està utilitzant. “Que Tarragona no tingui projecte de ciutat vol dir que el territori no té una capital que vulgui exercir de capital del territori, i un territori que no té capital es un territori que no es pot articular amb la resta del país”, ha advertit Bargalló.

  Finalment, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, qui tot just havia tornat d’Alcanar per fer costat als veïns i veïnes per les inundacions i danys patits degut a les passades pluges, ha fet èmfasi en que no s’asseuran a negociar els pressupostos de l’Estat mentre no hi hagi cap gest cap als presos i exiliats per part del govern espanyol. Amb aquestes declaracions ha contestat al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, qui afirmava aquest dissabte que si s’aprovessin els comptes, Catalunya rebria l’any vinent 2.200 milions més.

  Aragonès ha reclamat que “la dignitat i la llibertat, la dels presos polítics i la de Catalunya, no s’intercanvia per cap partida pressupostària”, ja que “les llibertats i els drets de la ciutadania no tenen preu”. “No podem acceptar fer votacions gratuïtes i gestos de confiança cega”, ha dit, instant així al Govern de Madrid a “moure’s” per demostrar si són diferents que l’antic govern del PP.