ERC de Tarragona condemna la repressió judicial del govern espanyol

  Pau Ricomà defensa que els partits democràtics de l’Ajuntament “no poden callar” davant actituds "que recorden maneres pròpies del franquisme"

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El grup municipal d’ERC-MES-MDC a l’Ajuntament de Tarragona insta el consistori a rebutjar i condemnar “la repressió judicial exercida pel govern del Partit Popular contra els promotors del referèndum de Catalunya i contra tots els potencials col·laboradors”. Aquesta petició dels republicans es formalitzarà amb una moció que presenten per ser debatuda en el consell plenari del proper 28 de setembre.

  El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, ha explicat que demanen “una defensa conjunta de les llibertats democràtiques que s’estan veient perseguides en forma de repressió a alts càrrecs de la Generalitat, investigació a alcaldes, escorcolls a impremtes, coaccions a mitjans de comunicació i amenaces a la ciutadania”. A més, el líder republicà ha denunciat que “el govern de l’Estat està arribant a extrems que ens recorden maneres de fer pròpies del franquisme”.

  Els republicans han defensat que “els problemes polítics requereixen de vies de solució política” i “en cap cas s’ha d’utilitzar la repressió judicial”, per la qual cosa insten el consistori tarragoní a posicionar-se “contra la repressió que s’està vivint”. Pau Ricomà ha opinat que “l’Ajuntament de Tarragona no pot callar davant la repressió judicial que estem patint a Catalunya” i ha fet una crida “a totes les forces demòcrates a mostrar el seu rebuig frontal a aquesta repressió i a reafirmar-se en la defensa dels drets humans com a marc de convivència i resolució de conflictes”.

  En aquest sentit, el portaveu d’ERC ha afirmat que “poc es pot esperar de partits demofòbics com el Partit Popular fundat per exministres franquistes”, però ha encoratjat el PSC de Tarragona “a reconciliar-se amb la ciutadania i a ser coherents amb la seva tradició democràtica”. Ricomà, en referència al PSC, s’ha preguntat: “Quants atacs a més als drets bàsics pensen tolerar? On està el límit?”.

  Segons Ricomà, aquesta moció és “una mà estesa a tots els partits democràtics de l’Ajuntament de Tarragona per posar fi a la repressió judicial que està afectant a drets bàsics com els de reunió, informació i expressió”. “Ens sorprendria que qualsevol partit de tradició democràtica hi votés en contra”, ha conclòs el portaveu dels republicans