Entrevista a Bianca García i Edgar Ordóñez: Rei i Concubina del Carnaval de Tarragona

  Imatge del Rei i la Concubina del Carnaval de Tarragona, Edgar Ordóñez i Bianca García. MARIA COMABELLA.

  Què és per a vosaltres ser rei i concubina? Què podeu aportar de diferent?

  Edgar: és una responsabilitat, tenim moltes ganes de gaudir i que la gent ho faci amb nosaltres. Segur que aportem bon rotllo i complicitat entre nosaltres, i esperem transmetre-ho a la gent.

  Bianca: tenim moltes ganes de festa, de passar-nos ho bé nosaltres i d’aconseguir que els del nostre voltant també ho facin.  No volem decebre tothom que ens ha ajudat, donat suport i escollit per a representar les comparses. Esperem que estiguin orgullosos de nosaltres.

  Quines sensacions teniu?

  B: ara mateix sentim molt de vèrtig. Ja ho tenim aquí, ens hem vist vestits, tenim totes les coreografies, hem estat assajant molt durant els últims mesos… Ens han fet moltes entrevistes i hem assistit a un munt d’actes, no hi estem acostumats. És com quan estàs al capdamunt d’una muntanya russa, encara no t’hi has llençat i has d’agafar aire. Quan hi hagi la presentació del Rei i la Concubina, el dimecres, serà una explosió d’emocions.

  E: tenim els nervis a flor de pell. Ens van dir que érem rei i concubina a finals de juliol, al principi no ho assimilàvem, i fins que no em vist que arriba el moment no ens hem adonat de tot el que suposa.

  Quin és el vostre paper dins el Carnaval?

  B: Cadascú representa la seva comparsa, i aquest any intentarem que tots els “carnavaleros” i els concursants se sentin una mica identificats amb nosaltres, pel que diem, pel que fem i per totes les hores de treball que portem.

  E: per part meva, a la meva comparsa a banda de representar el Rei Carnestoltes també sóc l’Aladdin, així que seré una mica el rei.

  Creieu que la vostra figura pot trencar estigmes?

  B: no sé si trencar o no, però l’Edgar és l’Edgar, la Bianca és la Bianca, i farem el regnat que som nosaltres, no farem cap paper.

  E: som una mica l’exemple que tothom pot ser Rei i Concubina. Jo no sóc ballarí, tot i que des de sempre surto al Carnaval i més o menys em defenso en la dansa.

  B: jo tampoc ho sóc, ni sóc una noia de 20 anys de 90-60-90, però dins de les bases de ser rei o reina en cap lloc està escrit que hagin de ser grans ballarins o artistes. Crec que estem fent un gran projecte i presentarem un gran espectacle, que esperem que agradi molt.

  Què fa especial al Carnaval de Tarragona?

  B: sens dubte que és el de la nostra ciutat, és el que hem mamat sempre. És un carnaval molt potent.

  E: crec que precisament per què el fem especial nosaltres, tota la gent que hi participa. Som qui li dóna un toc de màgia i d’espectacle al carnaval. Sense l’ajuda de totes les comparses no seria possible.

  Quin és el vostre objectiu d’aquest any?

  B: volem passar-nos-ho bé, no decebre la nostra gent, que és qui ha confiat en nosaltres, i que tothom se senti còmode.

  Com es prepara una comparsa per aquest esdeveniment?

  B: el carnaval no s’acaba mai, quan acabes una posada en escena continues treballant per l’any següent, anem de març a març. Hi ha moltes entitats implicades, no només les comparses, que dediquen grans esforços perquè aquesta setmana sigui possible. El Carnaval de Tarragona és un gran aparador per als maquilladors, modistes, per a tota la gent que treballa a l’ombra. Aquest any, en haver-nos proclamat rei i concubina no hem descansat, perquè hi ha tants actes i tant a fer que no ens ho podíem permetre.

  E: al final ens falten hores i tot. Cada dia van sorgint noves coses, entrevistes, assajos, presentacions… Fins que no ho hem viscut no ens hem adonat de tot el que comporta i tot el que hi ha per fer. La gent només pensa que hi ha la Disfressa d’Or i la Rua d’Artesania, però també hi ha la Gal·la de Drag Queen, la Baixada del Pajaritu..

  Creieu que l’Ajuntament us dona prou suport?

  B: Ara crec sí, els vam demanar que ens agaféssin la mà i no ens deixessin anar. Estem anant pel bon camí, hi ha la consultiva, que es dedica a això, i els ho deixem a les seves mans.

  E: escolten les nostres propostes i de moment no ens han negat res, ens estan donant opció a conversar.

  Què canviaríeu del Carnaval?

  B: tornaríem als actes que es feien abans, o acabar la Rua d’Artesania amb una gran revetlla ciutadana, oberta a tothom i on la gent pugui participar-hi i celebrar el Carnaval. Que tots els tarragonins, després d’anar a la rua, de vestir-se i de sopar, pugui anar a un ball de disfresses i continui la festa.

  Esperàveu ser escollits rei i concubina?

  (Es miren, riuen i neguen amb el cap) Diuen: No, no ens ho esperàvem gens.

  E: Sinhus Sport és una acadèmia de ball i una escola de kàrate, no hi ha gaires nois. Fa uns anys vam tenir l’Hèctor, que va fer un gran regnat, i després em van escollir a mi. Suposo que és per tots els anys de feina que porto a la comparsa, que aquest any em tocava a mi.

  B: jo estic involucrada a la Urban des de fa molts anys, tant la Laura Pérez com la Mireia Samper van decidir-ho i m’ho van comunicar amb una festa sorpresa. I no hi ha “vuelta atrás”.