Enrech: “Lamentem la judicialització de la política municipal que encarna Cs”

  El Jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha admès a tràmit el recurs de Ciutadans contra el govern de Reus per no haver-se reduït els seus sous

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Davant la informació publicada al Diari de Tarragona sobre l’admissió a tràmit del recurs que Ciutadans (Cs) Reus va presentar contra el govern municipal respecte a la reducció dels seus sous, el govern municipal de Reus ha respost a aquest “nou despropòsit del grup municipal de Cs“, en paraules de Joaquim Enrech. Segons ha informat el rotatiu, la data prevista per la vista és el 21 de maig de 2019, a les portes de les eleccions municipals, que tindran lloc el 9 de juny. En aquest sentit, Joaquim Enrech ha lamentat “la judicialització de la política municipal que encarna Cs” i ha afegit que “Cs demostra tenir un absolut
  desconeixement dels instruments de l’acció política i de govern”.

  El grup municipal de Cs va presentar una moció el passat abril de 2016 perquè l’alcalde i els regidors es rebaixessin el sou. La moció va prosperar amb el suport de tots els partits de l’oposició i fixava reduir el sou de l’alcalde dels 75.000 euros bruts anuals a 65.000, i en el cas dels regidors, rebaixar-lo a una xifra entre els 50.000 i els 53.000 euros bruts anuals. Ara, la reducció dels sous dels membres de l’equip de govern ha arribat als jutjats amb el recurs de Cs que ha estat admès a tràmit pel Jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona, fixant una vista el proper 21 de maig de 2019, poc abans de les eleccions municipals, previstes el 9 de juny de 2019.

  L’equip de govern ha defensat la seva postura amb els informes conjunts de Secretaria i Intervenció Municipals. Segons l’informe en data del 27 de maig de 2016, “en cap cas l’aprovació d’una moció pot donar lloc a l’adopció d’uns acords resolutius per l’adopció dels quals la legislació vigent estableix un determinat procediment previ”. Així mateix, Enrech ha reiterat diverses vegades que, com diuen el secretari i l’interventor municipals, “l’execució dels punts acordats atemptaria contra el principi de legalitat”. D’altra banda, Enrech ha manifestat que “el Reglament Orgànic Municipal (ROM) deixa clar que les mocions només tenen caràcter de mandat polític, i que són les propostes d’acord les que tenen contingut resolutiu”.

  “Notorietat a qualsevol preu”

  Cs demostra tenir un absolut desconeixement dels instruments de l’acció política i de govern”, ha afegit Enrech, qui ha recalcat que “Cs sap que va obrar malament” i en comptes de rectificar, ha continuat endavant i “porta als tribunals un tema que tenen perdut d’entrada”. Enrech ha defensat, a més, que el govern municipal actua “amb sensibilitat social i d’acord al ROM i a la llei” i ha recordat que ja es van reduir els sous dels regidors un 10% al febrer de 2016.

  El portaveu ha arribat a la conclusió que “Cs busca notorietat a qualsevol preu” i ha recordat altres situacions en què “Cs ha judicialitzat la política municipal” com “la persecució” per la signatura del manifest el passat 3 d’octubre, en contra dels fets de l’1-O, com també la denúncia dels darrers dies al PDdeCat i Òmnium per les pancartes en suport als presos polítics. Davant aquesta situació el portaveu ha manifestat que “Cs sabrà perquè actua com actua”. “Ens veurem als jutjats!”, ha sentenciat.