En marxa la fase de votació dels pressupostos participatius del Morell

El vot es pot efectuar online i també presencialment, i el termini s’allargarà del 2 al 18 de desembre

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Després d’haver recollit una quarantena de propostes que la ciutadania ha fet arribar al consistori, i d’un treball tècnic de validació per determinar quines complien els criteris establerts, comença la fase de votació de la tercera edició dels pressupostos participatius del Morell. 

“Estem molt satisfets amb la resposta del veïnat, que s’ha implicat i ha fet un munt de propostes per a millorar el poble”, indica l’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Eloi Calbet. “L’objectiu és que la ciutadania se senti part del funcionament de l’Ajuntament, a la vegada que des del consistori fem valdre la seva opinió”, continua. 

Finalment, han passat a la fase de votació un total d’onze propostes, entre les quals trobem subvencions per aquelles persones que instal·lin plaques solars, la construcció d’un pumptrack, el disseny i senyalització d’una ruta saludable, la creació d’un passegur fins al cementiri municipal, l’impuls per pintar murals en diversos punts del municipi o la creació de figures dels elements del seguici festiu morellenc per a infants. 

En aquesta ocasió, i mantenint el lema “Al Morell, la teva opinió compta”, el consistori posa a disposició de la ciutadania 70.000 euros del pressupost municipal del 2023 a la proposta que sorgeixi de la voluntat de la ciutadania. Pel que fa a la votació, que té lloc des d’aquest divendres 2 de desembre i fins al diumenge 18 de desembre, les persones majors de 16 anys empadronades al Morell poden triar un total de tres propostes. Les que tinguin més vots, fins a arribar als 70.000 euros, són les que es duran a terme durant l’any vinent. 

La votació, preferentment, es farà online, a través de la pàgina web votacions.elmorell.cat, tot i que les persones que ho creguin convenient també podran dipositar la butlleta de votació presencialment, a l’urna habilitada a l’estand de l’Ajuntament durant la Fira de Nadal, aquest cap de setmana, i a les oficines d’atenció al ciutadà del consistori morellenc, a partir de dilluns dia 5. 

Un cop finalitzada la fase de votació s’informarà delsresultats obtinguts. Tots els detalls del procés es poden consultar a participem.elmorell.cat.