Els veïns de Tàrrega podran decidir en què volen que l’Ajuntament inverteixi 100.000 euros el 2019

El consistori promou, per primera vegada, un procés de pressupostos participatius

L’Ajuntament de Tàrrega promou el seu primer procés de pressupostos participatius. Del 29 de novembre al 21 de desembre, les persones empadronades a la ciutat majors de 16 anys podran decidir com invertir una part dels comptes municipals del 2019. El consistori ha fixat una partida de 100.000 euros del capítol d’inversions el destí de la qual es determinarà a partir de les propostes que facin arribar els veïns. L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha manifestat que la posada en marxa dels pressupostos participatius “respon a la voluntat de continuar apostant per una major implicació de la ciutadania en la presa de decisions”. La proposta es vol centrar, sobretot, en projectes urbanístics i en millores de l’espai públic.

El procés participatiu es desenvoluparà en quatre fases. La primera, consistirà en una campanya informativa i de presentació de les propostes per ser incloses al pressupost 2019. La ciutadania podrà fer arribar fins el 21 de desembre les seves propostes de forma telemàtica mitjançant el web www.decidimtarrega.cat i de forma presencial en bústies instal·lades a l’Ajuntament, el Centre d’Entitats, la Biblioteca i el Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega. El consistori està repartint a totes les cases un fulletó informatiu on es detalla el procés participatiu i que inclou la butlleta de presentació de propostes. El mateix document també es pot descarregar des del web municipal i xarxes socials. Així mateix, l’Ajuntament de Tàrrega oferirà un acte de presentació del projecte de pressupostos participatius aquest dijous al vespre.

La segona fase se centrarà en la validació tècnica de les propostes recollides. Els serveis tècnics municipals valoraran i quantificaran les butlletes recollides tan presencial com electrònicament. Se’n farà una selecció atenent a requisits tècnics i econòmics i es comprovarà que les propostes siguin de competència municipal; que no contradiguin els plans aprovats; que siguin realitzables tècnicament i viables econòmicament; que respectin el marc jurídic i legal, i que puguin ser considerades una inversió.

Posteriorment, es convocarà un fòrum ciutadà, obert a tots els veïns, en què es debatran i prioritzaran aquelles propostes que hagin estat validades. Els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que se sotmetran finalment a votació popular. El procés culminarà posant a votació popular les propostes finalistes. Serà una votació telemàtica en què podran participar totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Tàrrega. Una eina electrònica farà el recompte dels vots, segons han explicat des de l’Ajuntament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

LaTemporada comença el desembre amb veu femenina

Notícia següent

Simeó Miquel, membre d’Advocacia per la Democràcia: “La situació viscuda a Catalunya evidencia la manca d’imparcialitat del Poder Judicial a Espanya”

Notícies relacionades