Els romans passaran l’estiu a l’Amfiteatre de Tarragona

  Tarragona Història Viva estrena un nou format en la seva sisena edició

  Del 15 de juliol al 2 de setembre, els dissabtes a la nit, es podrà gaudir una proposta de Tarragona Història Viva. “Un nou format en què conviurà la recreació històrica en viu amb la tecnologia digital” ha explicat la consellera de Turisme, Inma Rodriguez. L’Amfiteatre de Tarragona serà l’escenari principal per aquest espectacle que “capti l’atenció” de tots els turistes i tarragonins.

  Els espectadors veuran contextualitzats tots els continguts que es representin. A més de la tradicional recreació històrica sobre la vida a la ciutat de Tarraco les persones que assisteixin podran veure continguts digitals, molts d’ells protagonitzats pels mateixos grups de recreació de Tarragona.

  Durant el mes de juliol, els dies 15 i 29 seran en català i el 22, en castellà. A l’agost, els dies 5 i 26 es faran en castellà i el 12 en català. I el tancament del festival, el 2 de setembre, serà amb una altra recreació en català. En totes les representacions hi haurà subtítols en català, castellà, anglès i francès. El preu de les entrades anticipades és de 10 euros, per a adults, i de 7,50 euros per a nens entre cinc i 12 anys, i majors de 65 anys. Si la compra es realitza directament a taquilla, els preus seran de 15 i 10 euros, respectivament.  A més hi ha una entrada familiar, per 2 adults i dos nens, a un preu únic de 35 €. La compra ja es pot realitzar a través del web del Patronat Municipal de Turisme,  a les oficines municipals de Turisme, i també a les taquilles de l’Amfiteatre, dues hores abans de la representació.

  A la roda de premsa de presentació han assistit la consellera de Turisme, Inma Rodríguez, Jose Antonio Muñiz, director de Digivision, Sandra Lopez i Marc Soler, presidenta i portaveu de Tarraco Lvdvs i Mercedes Tubilla Martínez, presidenta de Thaleia.

  L’experiència que marca
  Després de sis anys de participant en la Tarraco Viva, el grup de recreació històrica “Thaleia” es converteix en la contrapart de l’espectacle preparat per “Tarragona Història Viva”. Segons explica la seva directora, Mercedes Tubilla Martínez, aquesta aposta significa “un reconeixement a la nostra tasca”. La directora també destaca la importància del “rigor històric” per poder realitzar les recreacions històriques civils que caracteritzen al grup tarragoní.

  La joventut com a símbol
  Una de les agrupacions més joves, només porten participant 3 anys a la Tarraco Viva, Tarraco Lvdvs s’ha convertit en un dels grups participants d’aquest nou espectacle. Amb representacions fora de Catalunya i d’Espanya, són un dels grups referents en la recreació històrica dels Gladiadors romans i els seus combats a l’arena.

  ÀNGELA S. ARAMAYO / Redacció