Els regidors del PP no tenen lloc de treball a l’Ajuntament

Imatge dels dos regidors del PP. Foto: Mònica Brey

En una compareixença davant la premsa, el portaveu del grup municipal de PP Tarragona, José Luis Martín, ha denunciat que l’actual equip de govern de Tarragona format per ERC i En comú Podem està impedint la tasca de l’oposició: “lamentem que l’alcalde Ricomà hagi començat a governar d’una manera tan ‘sectària’ i amb ‘tints antidemocràtics’ “.

No hi ha “participació ciutadana” possible sense la veu dels partits de l’oposició

El regidor José Luis Martín ha assenyalat la que considera la primera gran paradoxa del nou equip de govern (ERC + ECP), que ha fet de la participació ciutadana l’eix del seu projecte de canvi per a Tarragona: “Sense oposició no hi ha democràcia i, per descomptat, no hi ha participació ciutadana. Condemnar a l’ostracisme als ciutadans que no pensen com ells és una cosa habitual en les formes i estratègies habituals dels seus líders autonòmics. L’únic que ha demostrat de moment l’alcalde Ricomà és que el seu discurs d’investidura no era més que una impostura i que farà servir Tarragona com un instrument més al servei del procés i dels seus interessos de partit “.
El portaveu Martín s’ha referit a la proposta de l’executiu que suposa l’exclusió de partits com C’s o PP en diferents consells d’administració d’empreses municipals amb capital públic, com ESPIMSA, i amb capital mixt, com EMATSA i SERFUM, o de la Mancomunitat d’Incineració de Residus Urbans del Camp de Tarragona – SIRUSA. En aquest sentit, la representació del ple no serà traslladada als consells d’administració d’aquestes entitats, la junta general de les quals és el ple municipal, i en alguns no es
tindrà representació: “Amb això, l’alcalde Ricomà pretén que hi hagi una veu única en tots els organismes i reforçar un pacte de govern tan feble que necessita remunerar generosament amb cadires i càrrecs al partit de Dídac Nadal “.

L’intent d’excloure als grups municipals no independentistes de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona

La regidora Elisa Vedrina -Vicepresidenta a l’anterior legislatura de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona- s’ha referit al “llampant i preocupant intent d’excloure de l’IMET als grups municipals no independentistes, decisió que contravé l’article 8 del seu reglament, que estableix que estaran representats tots els grups municipals “. En aquest sentit, Vedrina ha afirmat: “Per què volien excloure al Partit Popular del servei públic local que gestiona directament vastes àrees de l’àmbit educatiu de Tarragona, amb un pressupost d’uns 9M €?” I ha afegit: “L’actual equip de govern vol expulsar els votants del PP, així com als de Ciutadans, dels òrgans de debat i de decisió per raons ideològiques i de defensa de determinades opcions polítiques, quelcom sens dubte discriminatori, antidemocràtic i antisistema “.

Els regidors del Partit Popular de Tarragona sense llocs de treball a l’Ajuntament

També s’ha referit als obstacles per realitzar el treball del grup municipal del Partit Popular: “L’espai habilitat per al nostre treball com a regidors és sensiblement inferior al d’altres grups municipals amb el mateix nombre de càrrecs electes. En aquest moment, no tenim un lloc de treball a l’Ajuntament. Esperem que no sigui aquesta una altra de les maneres de discriminar la nostra tasca com a representants de milers de tarragonins. Per molts obstacles que se’ns posin no permetrem que s’apropiïn de la casa de tots els tarragonins “.

Valoració del nou equip de govern

El portaveu dels populars a Tarragona ha valorat la composició del nou equip de govern i ha advertit de la possible entrada imminent dels “radicals de la CUP, que suposaria un escenari molt preocupant per a la nostra ciutat”. En paraules de Martín: “Ja sabem que el PdeCat no treballa per a Tarragona, sinó per al procés, com ja va assenyalar en els punts d’acord per investir Ricomà. El preu de Nadal per deixar a Tarragona en mans de la CUP és el següent – ha afegit-: tenir 1 assessor més del que li correspon, 1 presidència en empreses municipals i més cadires del seu partit en els Consells d’Administració “.